Formule 1-coureur Max Verstappen
NOS Sport

Verstappen zevende in kwalificatie, pole voor Hamilton

Max Verstappen begint zondag vanaf de vierde startrij aan de Grote Prijs van Italië. De Nederlandse Formule 1-coureur eindigde op het circuit van Monza als zevende in de kwalificatie.

De Brit Lewis Hamilton start van poleposition. Dat is voor de 56ste keer in zijn loopbaan. Naast de Mercedes-coureur, die de afgelopen twee jaar de GP van Italië won, staat de bolide van zijn teamgenoot Nico Rosberg.

Hamilton was een klasse apart op het circuit van Monza, waar hoge snelheden van ruim 350 km/uur worden gehaald. De Britse wereldkampioen noteerde 1.21,135 in het derde en laatste deel van de kwalificatie. Rosberg bleef daar bijna een halve seconde bij achter (1.21,613).

Ferrari's op tweede startrij

Achter beide Mercedes-coureurs volgden de Ferrari's van Sebastian Vettel (derde met 1.21,972) en Kimi Räikkönen (vierde met 1.22,065).

Max Verstappen en Daniel Ricciardo deden niet echt mee om de topplaatsen. Ricciardo, zesde, was de betere met een ronde van 1.22,389. Verstappen volgde met 1.22,411. De twee Red Bull-coureurs deden het beter dan vorig jaar. Toen haalden ze de top-10 niet.

Hamilton vertrekt zondag voor de zevende keer dit seizoen van de beste startplek. Op Monza was het de vijfde keer in zijn loopbaan dat hij poleposition naar zich toetrok.

De Brit was ermee verguld, want hij evenaarde daarmee de prestatie van Formule 1-grootheden als de Argentijn Juan Manuel Fangio en de Braziliaan Ayrton Senna. "Geweldig om in een adem met deze grootheden van onze sport genoemd te worden", zei Hamilton na de kwalificatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl