Formule 1-coureur Max Verstappen tijdens de training op het circuit van Monza.
NOS Sport

Verstappen: nog een beetje progressie maken

De eerste trainingssessies voor de Grote Prijs van Italië hebben Max Verstappen een tevreden gevoel bezorgd. "Het wordt een moeilijk weekeinde voor ons, maar dat wisten we vooraf. Vandaag was het zeker niet slecht", keek de Nederlander terug op zijn vijfde tijd in de middagsessie van de vrije trainingen.

Verstappen bevestigde dat hij voorafgaand aan de trainingen gesproken had met racedirecteur Charlie Whiting. Veel wilde de Red Bull-coureur er niet over kwijt. "Ik heb gewoon een gesprekje met hem gehad. Dat doe ik met hem zelf, niet via de media", klonk het afhoudend.

Whiting zelf liet doorschemeren dat de Nederlander misschien toch bestraft had moeten worden voor zijn verdedigende actie richting Kimi Räikkönen vorige week tijdens de Grote Prijs van België.

Focus op Monza

Op de harde kritiek van met name de Finse Ferrari-coureur over zijn optreden in Spa wilde Verstappen niet meer ingaan. "Het hoort er allemaal bij. De gebeurtenissen van België zijn verleden tijd. Ik focus me nu op Monza."

De Ferrari's van Raikkönen en Sebastian Vettel zijn op het Italiaanse circuit ook weer het richtpunt voor Red Bull. Het Mercedes-duo Lewis Hamilton en Nico Rosberg liet vrijdag niemand in de buurt komen. "Op dit moment zijn we langzamer dan de Ferrari's, maar ik hoop dat we zaterdag nog wat kunnen verbeteren", keek Verstappen vooruit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl