Max Verstappen (l)
NOS SportAangepast

Gewaarschuwde Verstappen klampt aan op Monza

Lewis Hamilton en Nico Rosberg hebben bij de eerste vrije trainingen voor de Grote Prijs van Italië de dienst uitgemaakt. Rosberg was in de ochtendsessie op het circuit van Monza de snelste met 1.22,959, in de middaguren stuurde wereldkampioen Hamilton zijn Mercedes-bolide het snelste rond (1.22,801).

Verstappen voorin

Max Verstappen, die relatief weinig rondjes reed, gebruikte de twee trainingssessie vooral om aan de afstelling van de Red Bull te werken. In de ochtenduren zette hij de achtste tijd neer, 's middags op de supersofts was hij goed voor de vijfde rondetijd.

De Nederlander was in de tweede training iets sneller dan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo: 1.23,732 om 1.24,003. In de ochtenduren reed Verstappen met de Halo-constructie, die de cockpit meer bescherming biedt.

Kritiek

De Nederlander voorspelde al na de chaotisch verlopen GP van België, die hem op veel kritiek wegens zijn rijstijl kwam te staan, dat het voor Red Bull in Italië een lastige race zou worden. In de 'Tempel van hoge snelheden' blijft de Red Bull-bolide achter bij wagens van Mercedes en Ferrari.

Dat was vrijdag ook te zien. Hamilton en Rosberg, de nummers een en twee uit het WK-klassement, domineerden. Op gepaste afstand volgden Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen van Ferrari.

'Gele kaart' Verstappen

De verrichtingen van Verstappen in België kwamen in Italië ook nog aan de orde in de gebruikelijke vergadering van teammanagers. Volgens wedstrijdleider Charlie Whiting had Verstappen op het circuit van Spa-Francorchamps een waarschuwing kunnen krijgen voor de wijze waarop hij zijn positie verdedigde ten opzichte van Kimi Räikkönen.

De zwart en witte vlag had volgens Whiting gegeven kunnen worden. Dat is de laatste waarschuwing voor er een straf volgt voor onsportief gedrag. Verstappen zou vrijdagmorgen voorafgaand aan de eerste vrije training in Monza kort gesproken hebben met Whiting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl