NOS Voetbal

Cocu haalt schouders op, Van Schaik 'was woest'

Cocu weigert zich druk te maken over misser Makkelie

Phillip Cocu heeft schouderophalend gereageerd op de misser van arbiter Danny Makkelie tijdens Ajax-FC Utrecht. De PSV-trainer zal er diep in z'n hart een beetje van hebben gebaald, maar dat gevoel weigerde hij te ventileren tijdens de persconferentie.

"Ik kan daar helemaal niets mee", zei Cocu in aanloop naar het competitieduel van PSV met Vitesse. "Het zijn dingen die ik niet kan veranderen. Ik focus mij liever op de positieve dingen, zoals dat we nu op gelijke hoogte staan met Ajax. Weliswaar staan we nog achter op doelsaldo, maar het is een betere situatie dan voorheen."

"Met dat gevoel moeten we bezig zijn voor de wedstrijd tegen Vitesse en niet met andere zaken, zoals de rest van het land", benadrukte Cocu. "Al begrijp ik het wel, want we zitten in de ontknoping van het seizoen."

Guardado terug

De coach verwelkomde Andrés Guardado weer in zijn selectie. De Mexicaan miste door een bovenbeenblessure de voorbije drie eredivisieduels van PSV. “Andrés heeft weer meegetraind met de groep, dat ging goed", aldus Cocu, die verder over een nagenoeg fitte selectie beschikt. Alleen de geblesseerde Jorrit Hendrix (rechterknie) is dinsdagavond absent.

Makkelie geeft fout in het voordeel van Ajax toe

Waar Cocu weinig energie wenste te verspillen, was FC Utrecht-directeur Wilco van Schaik uitgesproken over de aan Ajax toegekende strafschop van afgelopen zondag.

"Iedereen praat wel over Ajax en PSV, maar voor FC Utrecht betekent dit misschien het verschil tussen de derde of vierde plek, dat is net zo belangrijk", benadrukte Van Schaik. "Daar ben ik woest over geweest, want daar wordt makkelijk aan voorbijgegaan. Dit heeft dezelfde impact op FC Utrecht."

De suggestie dat er aan de actie van Makkelie een geur van matchfixing hangt, wuifde de directeur weg: "Nee, vergezocht."

FC Utrecht-directeur ging rondjes lopen misser arbiter Makkelie

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl