Maria Sjarapova tijdens de persconferentie in Los Angeles, waarin ze haar meldoniumgebruik toelicht
NOS Sport

Sjarapova boos over 'onjuiste mediaberichten'

Maria Sjarapova is niet te spreken over een aantal berichten dat de voorbije dagen is rondgegaan over haar meldonium-gebruik. De tennisster zegt dat de waarheid wordt verdraaid en overdreven.

"Volgens een artikel ben ik vijf keer gewaarschuwd voor het naderende verbod op het medicijn dat ik gebruikte. Dat is niet waar en nooit gebeurd", benadrukt Sjarapova in een verklaring op Facebook.

"Ik ben er volledig verantwoordelijk voor dat ik op 22 december een e-mail niet heb gelezen met als onderwerp: 'Belangrijkste wijzigingen in het tennis met betrekking tot antidoping 2016'. Daar had ik meer aandacht aan moeten geven."

"Maar andere communicatie-uitingen? Daarin was de boodschap verstopt in nieuwsbrieven, op websites of in folders", legt de vijfvoudig grandslamkampioene uit.

  • Facebook Maria Sjarapova
    Een folder met informatie over het antidopingbeleid van de ITF
  • Facebook Maria Sjarapova
    Een folder met informatie over het antidopingbeleid van de ITF

"Op 18 december ontving ik via de e-mail een nieuwsbrief met als onderwerp: 'Spelersnieuws'. Vervolgens werd ik overladen met informatie over toernooien, ranglijsten, statistieken, verjaardagen en, inderdaad, antidoping. (...) Met andere woorden, voor de meeste mensen is belangrijke informatie heel moeilijk te vinden. Vooral wanneer het onderwerpveld niets met antidoping te maken heeft."

Sjarapova gaat verder in op de hoeveelheid van het gebruik van meldonium. "Ik heb het medicijn niet elke dag gebruikt, maar het voorschrift van mijn dokter gevolgd. Bovendien kreeg ik het in een lage dosering."

De 28-jarige Russin plaatst op haar Facebookpagina ook een foto van een informatiefolder waarin de antidopinginformatie volgens haar 'verstopt' zou zitten. "Nogmaals, dit zijn geen excuses, maar het is verkeerd om te zeggen dat ik vijf keer ben gewaarschuwd."

Djokovic: voel mee met Maria, maar het is fout

Waar de schaatswereld onthutst en kwaad reageerde op de berichtgeving over de betrapte Pavel Koelizjnikov, waren de reacties in het tennis mild en meelevend.

Ook Novak Djokovic was verrast: "Als een vriend hoop ik dat ze hier goed uitkomt. Aan de andere kant, ik ben tegen doping. Dus als er fouten zijn gemaakt, moet ze de consequenties dragen."

Djokovic: Sjarapova moet de consequentie dragen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl