NOS Sport

Handbalsters op drempel van halve finales

Nederlandse handbalvrouwen in een roes

De Nederlandse handbalsters presteren goed op het EK in Kroatië en Hongarije en zijn aardig in vorm. Vanmiddag om 15.45 uur wacht de confrontatie met de regerend Europees kampioen Montenegro. Een zware klus, maar niet onmogelijk.

Na een succesvolle eerste ronde, waarin Duitsland werd verslagen en er tegen Zweden gelijk werd gespeeld, won het team van bondscoach Henk Groener zondag ook de eerste wedstrijd in de tweede ronde. Slowakije werd met 30-20 simpel aan de kant gezet.

Impuls

Montenegro en Frankrijk zijn de volgende tegenstanders van Oranje. Een goed resultaat tegen deze ploegen en de halve finales liggen binnen handbereik, hetgeen een geweldige impuls zou zijn voor het Nederlandse vrouwenhandbal.

"We hebben al meer punten dan ooit tevoren op een EK", zegt bondscoach Henk Groener. "Iedereen heeft het gevoel dat er nog van alles kan gebeuren. Je zit er tegenaan te hikken en dan is zo'n toernooi een prachtig moment om daar ook eens doorheen te breken."

'We kunnen het'

Montenegro, winnaar van het zilver bij de Olympische Spelen in Londen en regerend Europees kampioen, is de eerstvolgende horde voor Oranje. Volgens een van de steunpilaren van Nederland, Estavana Polman, hoeft Nederland geen angst te hebben voor de gerenommeerde opponent.

Stand in groep II

LandPunten
Nederland5
Zweden5
Montenegro4
Frankrijk4
Duitsland0
Slowakije0

Polman: "We hebben gezien waar hun zwaktes liggen, daar moeten we op inspelen. We kunnen het, we zijn goed op dreef, we staan er echt als een team."

Dat Oranje het strijdplan voor Montenegro al klaar heeft, blijkt uit de woorden van spelverdeelster Nycke Groot. Zij weet precies hoe de Montenegrijnsen te bespelen. "De dekking moet heel goed staan en we moeten slimmer zijn, zij zijn heel sterk, dus wij moeten dat slim oplossen. Veel tempo, veel snelheid, niet te veel de duels ingaan, omdat zij toch wel heel sterk zijn."

Het duel Nederland-Montenegro is dinsdag vanaf 15.45 uur live te volgen op NOS.nl.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl