NOS Sport

Handbalsters verslaan Slowakije

EK handbal: Nederland verslaat Slowakije

De Nederlandse handbalvrouwen hebben hun eerste wedstrijd in de tweede ronde van het EK in Hongarije en Kroatië in winst omgezet. Slowakije werd eenvoudig met 30-20 verslagen.

De ploeg van bondscoach Henk Groener hoopt op dit toernooi te stunten met een plaats in de halve finales. Een overwinning op Slowakije was daarvoor een eerste vereiste.

Dat land wordt gezien als het zwakke zusje in groep 2, maar verraste in de eerste ronde met een zege op vice-wereldkampioen Servië. Desondanks leverde de wedstrijd voor Oranje nauwelijks hoofdbrekens op.

Gat geslagen

Tot 6-6 konden de Slowaaksen nog aanhaken, maar vier opeenvolgende Nederlandse treffers later was het gat na een kwartier al geslagen. Aan de hand van Estavana Polman (7 goals) en spelverdeelster Nycke Groot werd de voorsprong vervolgens gestaag uitgebouwd.

De twee uitblinkers kampen met kleine fysieke ongemakken en werden in de laatste tien minuten uit voorzorg aan de kant gehouden. Veel maakte het niet uit, want ook de tweede keus hield eenvoudig stand.

Stand groep 2

Land Duels Punten
1. NEDERLAND 3 5
2. Zweden 3 5
3. Montenegro 3 4
4. Frankrijk 3 4
5. Duitsland 3 0
6. Slowakije 3 0

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl