Bondscoach Henk Groener heeft veel vertrouwen in zijn ploeg op het EK handbal
NOS Sport

Groener: nooit in problemen geweest

De Nederlandse handbalvrouwen gaan vol zelfvertrouwen de wedstrijd met regerend Europees kampioen Montenegro tegemoet. Na de overtuigende zege zondagavond op Slowakije (30-20) is bondscoach Henk Groener ervan overtuigd dat zijn speelsters fysiek en tactisch klaar zijn voor een confrontatie met de absolute top. "Ik ben er zeker van dat we voor de winst kunnen spelen."

Tegen Slowakije, dat in de eerste ronde van het EK vice-wereldkampioen Servië had verslagen, trok Nederland de opgaande lijn uit de voorgaande weken door. Groener: "We zijn nooit in problemen geweest en dat is onze eigen verdienste. We stonden de hele wedstrijd geconcentreerd te spelen. We verdedigden scherp, vanuit een gesloten dekking. We hebben het gewoon goed gedaan."

"Andere speelsters erin, niveau bleef gelijk"

Hoewel Estevana Polman en Nycke Groot met kleine blessures aan de wedstrijd begonnen en het team daarom op papier kwetsbaar leek, kwam de Nederlandse zege geen moment in gevaar. Groener: "Onze strategie was om het tempo er zestig minuten lang op te houden. En dat is gelukt. We hebben Polman en Groot in de tweede helft wat meer rust gegund, zij zijn goed uit de strijd gekomen. Je zag dat op het moment dat andere speelsters erin kwamen, het niveau vrijwel gelijk bleef. Dat is winst."

De confrontatie met Montenegro wordt dinsdag een zware kluif, beseft Groener. Maar een kansloze missie is het volgens hem zeker niet. "Het wordt een interessant duel. Een topduel. Maar ik ben ervan overtuigd dat we voor de winst kunnen spelen."

EK handbal: Nederland verslaat Slowakije

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl