Nick Kyrgios tijdens zijn duel met John Isner
NOS Sport

Kyrgios denkt dat het 'nu wel klaar is'

Nick Kyrgios wil de rel rond zijn beledigende teksten naar Stan Wawrinka zo snel mogelijk achter zich laten. "Het is iets waar ik nu mee om moet gaan, maar hopelijk kunnen we het snel laten rusten met z'n allen."

De 20-jarige Australiër kwam vannacht bij het masterstoernooi van Montreal onder boegeroep weer de tennisbaan op en verloor met 7-5, 6-3 van John Isner. Maar daar ging het na afloop op de persconferentie nauwelijks over.

Kyrgios: afgelopen 24 uur waren zwaar

Foute opmerking

Kyrgios zei gisteren tijdens zijn duel met Wawrinka dat Thanasi Kokkinakis, eveneens een Australische proftennisser, het bed zou hebben gedeeld met de vriendin van de Zwitser, tennisster Donna Vekic. De uitspraken werden breed uitgemeten in de sociale media.

"De kou is uit de lucht", zegt Kyrgios over zijn relatie met Wawrinka. "Ik heb natuurlijk in het openbaar mijn excuses aangeboden, maar ook persoonlijk. Ik heb een boete gehad, dus daarmee is het denk ik wel gedaan."

Het was interessant. Stan zag me en kwam naar me toe. Logisch. Hij was erg boos.

Nick Kyrgios over zijn ontmoeting met Stan Wawrinka in de kleedkamer

De Australiër, die door de ATP in totaal een geldstraf van 12.500 dollar kreeg en mogelijk nog geschorst wordt, heeft het zwaar gehad de afgelopen 24 uur. "Zeker. Ik heb niet veel geslapen. Maar ik wil ook weer niet zeggen dat dit het ergste is dat me ooit is overkomen."

Kyrgios zag Wawrinka al aankomen

Kyrgios' spannendste moment van de laatste 24 uur was toen Wawrinka in de kleedkamer op hem afstapte om verhaal te halen. "Dat was interessant. Hij zag me en kwam naar me toe. Logisch. Ik zei dat het me speet. Hij was natuurlijk erg boos."

Op Twitter liet Kyrgios, die zijn plaats in het Australische Davis Cup-team mag behouden, weten dat hij zijn lesje geleerd heeft en dat hij nooit meer zal doen wat hij tegen Wawrinka deed. Wellicht dat de Australiër dan ook weer applaus kan oogsten in de tenniswereld.

De Kokk...

Kyrgios' broer Christos krijgt het laatst woord. Hij kan de zaak duidelijk niet laten rusten. Op Facebook meldt hij: "Ik gaf net een interview voor Nick. Ik zei dat Donna overduidelijk van 'de Kokk' hield."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl