Wawrinka woedend na teksten 'bad boy' Kyrgios Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Stan Wawrinka heeft op Twitter zijn beklag gedaan over het gedrag van Nick Kyrgios. De 20-jarige Australiër, die in het tenniscircuit bekend staat als enfant terrible, liet zich afgelopen nacht op het masterstoernooi van Montreal van zijn slechtste kant zien en zette Wawrinka voor de hele wereld voor schut.

Tijdens de wedstrijd in de tweede ronde meldde Kyrgios dat zijn vriend en collega, de Australiër Thanasi Kokkinakis, het bed zou hebben gedeeld met de vriendin van Wawrinka, tennisspeelster Donna Vekic. De microfoons pikten de woorden van de 'bad boy' op en de uitspraken worden breed uitgemeten op de sociale media.

De reactie van Kyrgios volgde op een woordenwisseling waarin Wawrinka klaagde over de hoeveelheid tijd die de Australiër nam voorafgaand aan zijn service.

Grootste vijand

"Zo teleurstellend dat een mede-atleet en collega zo respectloos kan zijn, op een manier die ik me niet kan voorstellen. Wat hij heeft gezegd, zou ik nog niet tegen mijn grootste vijand zeggen. Zijn gedrag is laag, onacceptabel en niet te geloven", aldus Wawrinka, die vindt dat Kyrgios geschorst moet worden.

"Er is geen enkele reden voor dit gedrag, op of naast de baan. Ik hoop dat de overkoepelende organisatie zich ervan distantieert en opkomt voor de integriteit van de sport."

Na de wedstrijd zocht Wawrinka Kyrgios op in de kleedkamer. "Hij probeerde me te ontlopen, maar ik heb hem ermee geconfronteerd", zei Wawrinka op de persconferentie. "Wat er toen gezegd is, blijft in de kleedkamer."

Reactie Kyrgios

Kort na de wedstrijd vroeg de stadionspeaker Kyrgios naar het voorval. "Hij werd wat loslippig in mijn richting. Dit gebeurde in het heetst van de strijd. Ik zei het gewoon", zei Kyrgios, die Wawrinka bij 4-0 in de derde set zag opgeven vanwege rugklachten.

Levenslessen

Eerder had Magnus Norman, de coach van Wawrinka, zich al uitgelaten over het voorval. "Dat was heel erg laag van Kyrgios. Ik hoop dat mensen om hem heen hem wat levenslessen zullen bijbrengen."

Kyrgios, die sinds kort door mentor Lleyton Hewitt wordt begeleid, raakte de afgelopen weken al regelmatig in opspraak. Zo zou hij zich niet volledig hebben ingezet tijdens wedstrijden en zich onsportief hebben gedragen. Dat kwam hem op veel kritiek te staan in eigen land.

STER reclame