Zweden wint Eurovisiesongfestival

Het Eurovisiesongfestival is gewonnen door huizenhoog favoriet Zweden. Måns Zelmerlöw kreeg voor zijn nummer Heroes 365 punten en dat was ruim voldoende voor de eindzege.

Het is de zesde keer dat een Zweeds liedje het songfestival wint. ABBA (Waterloo) was in 1974 de eerste en Loreen won drie jaar geleden nog met Euphoria.

Spannende strijd

Zweden was lange tijd in een nek-aan-nekrace verwikkeld met Rusland, maar liep verder uit naarmate de puntentelling langer duurde. De Russische Polina Gagarina, die ook veel werd genoemd als kanshebber, eindigde uiteindelijk als tweede met 303 punten. Het Italiaanse trio van Il Volo kwam verrassend op de derde plaats (292 punten).

Op plaats vier eindigden de Belgen, die van het Nederlandse publiek twaalf punten kregen. De eenmalige deelname van de Australiërs was goed voor een vijfde plek.

Het land mocht vanwege het zestigste jubileum van het songfestival meedoen omdat de show er erg populair is.

Nul punten

Voor gastland Oostenrijk was het een teleurstellende avond. The Makemakes kregen van geen enkel land punten. Ook de Duitse inzending kwam niet van de nul af.

Nederland deed niet mee aan de finale. Trijntje Oosterhuis strandde dinsdag in de eerste halve finale met het nummer Walk Along.

Edsilia heeft de punten en een verrassing

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl