NOS Nieuws

Trijntje niet door naar finale Songfestival

De bekendmaking van de eerste finalisten

Trijntje Oosterhuis staat dit weekend niet in de finale van het Eurovisie Songfestival. Ze kreeg dinsdagavond in de halve finale onvoldoende stemmen om bij de beste tien deelnemers te eindigen.

Trijntje reageert gelaten. "Ik ben niet boos of teleurgesteld. Ik ben blij en dankbaar dat ik dit heb meegemaakt", zegt ze tegen de NOS. "Het is gewoon heel jammer, we hebben alles gegeven. Ik had hier best wat langer willen blijven."

Ze is blij dat ze tijdens het optreden haar zenuwen onder controle hield. "Ik voel mezelf daarom een winnaar", zegt ze.

De Nederlandse delegatie luistert naar de uitslag

België wel

De landen die wel doorgaan zijn Albanië, Armenië, Rusland, Roemenië, Hongarije, Griekenland, Estland, Georgië en Servië. Ook België staat in de finale. Dat land kwam als laatste uit de envelop.

Naast Nederland vielen ook Moldavië, Finland, Macedonië, Wit-Rusland en Denemarken af voor de eindstrijd.

Jubileum

De finale is zaterdag in Wenen. Donderdag is de andere halve finale, waarvan ook de beste tien landen doorgaan. Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en organiserend land Oostenrijk zijn automatisch gekwalificeerd voor de finale.

Ook Australië doet dit jaar mee. Vanwege het 60-jarig jubileum van het songfestival nodigde de organisatie het land eenmalig uit, omdat het evenement in Australië bijzonder populair is.

'De voorspellingen wezen al richting een uitschakeling'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl