NOS Sport

Zo volg je de Paralympische Spelen bij de NOS

De Paralympische Spelen in Parijs volg je de komende weken bij de NOS. Vanaf woensdag 28 augustus tot en met zondag 8 september strijden de Nederlandse paralympiërs in Parijs om het eremetaal.

De openingsceremonie is woensdagavond 28 augustus live te volgen op NPO3, van 20.00 tot 23.15 uur. Vrijwel alle wedstrijden met Nederlandse deelnemers zijn live te volgen via de streams op NOS.nl en in de NOS-app. Ook is er dagelijks een sport live te zien op NPO1 of NPO3. En in de NOS Sportjournaals aan het begin van de avond zijn de highlights van de paralympische prestaties terug te zien.

Op de radio worden in het NOS Radio 1 Journaal 's ochtends en in Langs de Lijn (En Omstreken) de prestaties van de paralympiërs in Parijs uitgebreid besproken.

Studio Para Parijs

Elke dag is er NOS Studio Para Parijs, een avondprogramma van ongeveer vijftig minuten, gepresenteerd door Eline de Zeeuw. Hierin worden de hoogtepunten van de dag besproken met een van de vier vaste paralympische analisten deze Spelen.

Met ex-rolstoelbasketballer Marc van de Kuilen gaat het vooral over de prestaties van de basketballers. Zowel de mannen als de vrouwen doen mee in de Bercy Arena en zeker de vrouwen zijn favoriet voor een gouden medaille. De focus van rolstoeltennisster Jiske Griffioen (goud op de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016) ligt op de gedoodverfde winnaar van het rolstoeltennis bij de vrouwen, Diede de Groot.

De andere twee vaste analisten zijn ex-zwemmer Querijn Hensen en oud atlete Marije Smits. Zij is drievoudig deelnemer aan de Paralympische Spelen en deed mee als verspringster en kwam uit op de 100 meter.

Advertentie via Ster.nl