Logan Sargeant
NOS Sport

Paar dagen na crash op Zandvoort moet Sargeant stoeltje afstaan aan Colapinto

Logan Sargeant heeft voorlopig zijn laatste race voor Williams Racing gereden. Het Britse Formule 1-team maakt bekend dat zijn stoeltje de rest van het seizoen wordt gevuld door de 21-jarige Franco Colapinto.

Het laatste wapenfeit van Sargeant was een zestiende plaats op de GP van Zandvoort, afgelopen zondag. Hij viel vooral op door op de laatste vrije training op zaterdag te crashen, waarna zijn wagen in brand vloog.

"Het team wil Sargeant graag bedanken voor zijn harde werk en zijn bijdrage in de laatste twee seizoenen. Hij reed 36 Grands Prix en werd vorig jaar de eerste Amerikaanse coureur met een Formule 1-punt sinds Michael Andretti 30 jaar eerder", schrijft Williams. "Logan blijft onderdeel van de Williams-familie en we zullen hem tijdens zijn race-carrière blijven steunen."

Colapinto en Sargeant voorafgaand aan de Britse GP in juli 2024

Colapinto, een Argentijn met Italiaanse roots, maakt zondag al zijn debuut bij de GP van Italië in Monza. Hij maakte dit jaar deel uit van het opleidingsteam van Williams en reed voor het Nederlandse team MP Motorsport in de Formule 2. Eerder dit seizoen reed hij bij de GP van Groot-Brittannië in plaats van Sargeant de eerste vrije training.

"Het is een eer om mijn Formule 1-debuut voor Williams te maken", zegt Colapinto. "Dit is waar dromen van gemaakt zijn. Midden in het F1-seizoen beginnen zal een enorm leerproces zijn, maar ik ben klaar voor de uitdaging."

Onverwacht

Dat Colapinto de vervanger wordt van Sargeant is onverwacht. Er werd onder anderen door oud-coureur Sebastian Vettel gespeculeerd dat Mick Schumacher, de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher, het Williams-stoeltje zou vullen. Ook de jonge Italiaanse F2-coureur Andrea Kimi Antonelli werd veel genoemd om het seizoen bij Williams af te maken.

Het is uitgesloten dat Colapinto ook volgend jaar voor Williams in de Formule 1 uitkomt. Naast huidige coureur Alexander Albon werd Carlos Sainz vastgelegd door het team.

Advertentie via Ster.nl