NOS Sport

F1-team Haas mag Zandvoort niet verlaten: oud-sponsor legt beslag op inboedel

Het Formule 1-team Haas mag Zandvoort niet verlaten, omdat oud-sponsor Uralkali beslag heeft laten leggen op de inboedel. Daarmee komt er een nieuw hoofdstuk aan de financiële strijd tussen de twee partijen.

Voor Haas is een snelle oplossing noodzakelijk. Komend weekend staat in Italië immers de volgende race op het programma.

Het Amerikaanse team werd in 2021 gesponsord door het Russische bedrijf Uralkali. Na de Russische invasie in Oekraïne in 2022 nam Haas afscheid van de geldschieter en de Russische coureur Nikita Mazepin, de zoon van de eigenaar van het bedrijf.

Een Zwitserse rechtbank oordeelde in juni dat Haas het recht had de sponsorovereenkomst te verbreken, maar verordonneerde wel dat Haas een deel van het sponsorgeld, ongeveer 9 miljoen euro, moest terugbetalen. Dat gebeurde nog niet, waardoor Uralkali dit weekend beslag legde op de eigendommen van het team.

Wel betaald?

Een woordvoerder van het team zegt dat Haas tot maandag moet wachten op toestemming om te vertrekken richting Monza, waar komend weekend de volgende GP van Italië wordt gereden. Eerder vandaag beweerde Haas dat het volledige bedrag vrijdag al was overgemaakt, maar dat is nog niet bevestigd door Uralkali.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl