NOS Wielrennen

Topsprinter Pedersen niet meer van start in Tour de France

Smaakmaker Pedersen stapt uit Tour met oog op toekomst: 'Olympische Spelen om de hoek'

De Deen Mads Pedersen gaat niet van start in de achtste etappe van de Tour de France. Zijn ploeg Lidl-Trek meldt dat de topsprinter te veel last blijft ondervinden van de gevolgen van zijn val in de vijfde rit. De 28-jarige Pedersen ging toen onderuit in de sprint om de dagzege.

De wereldkampioen van 2019 heeft zoveel last van de beschadigingen aan zijn linkerschouder en rug dat doorfietsen geen zin heeft.

"Het is in zijn belang om te stoppen met koersen en verdere onderzoeken te ondergaan", aldus Lidl-Trek in een toelichting. "Mads krijgt de nodige rust en hersteltijd om daarna te kunnen focussen op zijn andere doelen dit seizoen."

Vier weken

Een van die doelen zijn de Olympische Spelen in Parijs, waar de Deen een gooi naar de medailles hoopt te doen. De wegwedstrijd voor de mannen is over precies vier weken: op zaterdag 3 augustus.

Pedersen won de afgelopen twee edities telkens een etappe in de Tour en was ook nu een kanshebber voor de groene trui. Zijn beste resultaat dit jaar was een vierde plek in de massasprint van de derde etappe.

Mads Pedersen passeert de finish bij de tijdrit van vrijdag

Mads Pedersen is de derde uitvaller in de 111de Ronde van Frankrijk. Michele Gazzoli (Astana) en Casper Pedersen (Soudal-QuickStep) gingen hem voor.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl