Tadej Pogacar
NOS WielrennenAangepast

Pogacar met sterrenploeg naar Tour, Israel-Premier Tech zonder Froome maar met Gee

Tadej Pogacar beschikt in de Tour de France over de sterkst mogelijke ploeg die UAE kan samenstellen. De wielerploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten stuurt de Sloveen zo in ideale omstandigheden naar Frankrijk om zijn derde Tourzege binnen te halen. Daar zal hij de strijd aangaan met Jonas Vingegaard, Remco Evenepoel en Primoz Roglic.

Meervoudig Tourwinnaar Pogacar krijgt in Frankrijk hulp van Adam Yates, Juan Ayuso, Joao Almeida, Marc Soler, Nils Politt, Pavel Sivakov en Tim Wellens.

Yates, Ayuso en Almeida eindigden alle drie al eens op het podium van een van de drie grote wielerrondes en fungeren in Frankrijk als superknechten voor Pogacar.

Een andere oud-Tourwinnaar, Chris Froome, gaat niet naar de Tour. Een verrassing is het natuurlijk niet - zijn glorietijd ligt alweer wat jaartjes achter hem - maar Froome zal volgende week op het appel ontbreken als zijn ploeg Israel-Premier Tech zich in Florence meldt voor de start van de 111de Ronde van Frankrijk.

De inmiddels 39-jarige Froome won de Tour de France in 2013, 2015, 2016 en 2017 en maakte daarna tevergeefs jacht op een vijfde eindzege, wat hem naast de recordhouders Jacques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault en Miguel Indurain zou hebben gebracht.

Chris Froome tijdens het Critérium du Dauphiné van dit jaar

Froome kwam in de voorbereiding op de Tour van 2019 tijdens de training voor de tijdrit in het Critérium du Dauphiné hard ten val en brak hierbij zijn rechterdijbeen, rechterelleboog, een heup en enkele ribben. Hij herstelde, maar kon sindsdien zijn oude niveau nooit meer aantikken.

Derek Gee wint de derde etappe van het Critérium du Dauphiné van dit jaar

Israel-Premier Tech richt zich in de komende Tour op etappezeges, al wist de Canadees Derek Gee eerder deze maand te verrassen met een knappe derde plaats in het Critérium du Dauphiné.

De Brit Stephen Williams, dit voorjaar winnaar van de Waalse Pijl, is een andere in het oog springende naam in de Tourselectie, waarin de Canadees Michael Woods, vorig jaar nog winnaar van de etappe naar de Puy-de-Dôme, juist ontbreekt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl