Kamala Harris
NOS NieuwsAangepast

Geen tegenkandidaten voor Kamala Harris

Vicepresident Kamala Harris is de enige Democratische kandidaat voor de presidentsverkiezingen dit najaar. Dat heeft het bestuur van de Democratische Partij laten weten.

Dinsdag om middernacht (lokale tijd) verliep de deadline waarop tegenkandidaten zich konden aanmelden. Eerder beloofde het bestuur al dat de partij uiterlijk 7 augustus een presidentskandidaat zou hebben, ruim voor de partijconventie die van 19 tot 22 augustus wordt gehouden in Chicago.

Sinds Harris zich opwierp als presidentskandidaat na de terugtrekking van Joe Biden, heeft ze al veel steun gekregen van prominente Democraten. Inmiddels zegt 8 op de 10 partijleden Harris te steunen. Die steun is ook omgezet in geld.

Nieuwe donateurs

In de eerste week haalde Harris al 200 miljoen dollar (zo'n 184 miljoen euro) op. Ook meldden zo'n 170.000 nieuwe vrijwilligers zich om haar campagne te ondersteunen. Het geld dat is opgehaald is voor 66 procent afkomstig van nieuwe donateurs, zegt de partij.

Afgevaardigden van de conventie houden van 1 tot 5 augustus al een online stemming waarbij Harris formeel zal worden aangewezen als presidentskandidaat. Op de conventie zal ze de kandidatuur dan officieel aanvaarden.

Op dinsdag 5 november neemt Harris het dan op tegen de Republikeinse kandidaat, oud-president Donald Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl