Oud-president Obama met Joe Biden en Kamala Harris
NOS NieuwsAangepast

Obama's steunen Kamala Harris als presidentskandidaat

De Amerikaanse oud-president Barack Obama en zijn vrouw Michelle hebben hun steun uitgesproken aan Kamala Harris als Democratische presidentskandidaat. Zij laten op X weten dat ze hun "vriendin" zullen helpen in aanloop naar de presidentsverkiezingen in november.

In een campagnevideo van ongeveer een minuut is te zien hoe het stel een telefoongesprek voert met vicepresident Harris. Dat is volgens de Democraten niet in scène gezet.

"We belden om te zeggen dat Michelle en ik je alle steun geven en alles zullen doen wat we kunnen om je bij deze verkiezingen in het Witte Huis te krijgen", zegt Obama tegen Harris. Michelle Obama zegt dat ze trots is op Harris en dat de verkiezingen "historisch" worden.

Hieronder zie je de video van de Obama's die telefonisch hun steun uitspreken aan Kamala Harris:

Campagneteam Harris deelt video van steunbetuiging Obama's: 'We zijn trots op je'

De Obama's, die binnen de Democratische Partij nog altijd veel gezag hebben, hebben zich dagen op de vlakte gehouden over de kandidatuur van Kamala Harris, ook nadat president Biden al had benoemd dat hij Harris graag als opvolger zou zien.

De Amerikaanse nieuwszender NBC meldde donderdag dat hij zijn steun privé al had uitgesproken en dit binnenkort ook publiekelijk zou doen. Obama gaf als verklaring dat hij geen invloed wilde uitoefenen op het proces binnen de partij.

Debat met Trump

Harris heeft inmiddels ruim genoeg steun om officieel de presidentskandidaat voor de Democraten te worden. Nu de Obama's zich ook openlijk achter Harris hebben geschaard, kan dat helpen bij het binnenhalen van geld voor haar campagne.

Ondertussen heeft Harris laten weten dat ze op 10 september in debat wil met Donald Trump. Op die dag was bij ABC News al een debat gepland tussen de Republikeinse kandidaat, oud-president Donald Trump, en de teruggetreden Joe Biden.

Uiterlijk woensdag 7 augustus moet vaststaan welke Democraat het opneemt tegen Trump.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl