NOS NieuwsAangepast

Koning brengt bezoek aan Rotterdam na fatale schietpartij

Koning Willem-Alexander heeft een bezoek gebracht aan de plek in Rotterdam waar vorige week een vrouw en haar dochter werden doodgeschoten. Hij stond samen met burgemeester Aboutaleb kort stil bij de bloemenzee op het Heiman Dullaertplein.

De koning bezoekt daarna het buurtcentrum en spreekt met nabestaanden, omstanders van de schietpartij en medewerkers van het Erasmus MC.

De koning zei "heel dankbaar" te zijn dat hij vandaag in Rotterdam kon zijn:

Koning bezoekt plek van schietpartij in Rotterdam

Bij twee schietpartijen afgelopen donderdag kwamen drie mensen om het leven. In het Erasmus MC werd de 43-jarige docent en huisarts Jurgen Damen doodgeschoten. De 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy werden daarvoor neergeschoten in hun huis aan het Heiman Dullaertplein. De vrouw overleed ter plekke, haar dochter overleed later in het ziekenhuis aan haar verwondingen.

De 32-jarige Fouad L. wordt verdacht van de fatale schietpartijen. De politie gaat uit van een gerichte actie tegen de slachtoffers, maar houdt alle scenario's nog open. In het Erasmus MC, waar hij Jurgen Damen doodschoot, was hij ook veel anderen tegengekomen. Een getuige vertelde dat L. "aan het schreeuwen was dat we weg moesten", maar dat hij hen niets deed. Wel dreigde hij met een vuurwapen.

Psychologisch onderzoek

Het Erasmus MC was door het OM eerder dit jaar per brief geïnformeerd dat L. een verleden had van dierenmishandelingen en ander verontrustend gedrag. Het ziekenhuis besloot daarop dat psychologisch onderzoek nodig was voordat L. in aanmerking zou komen voor zijn diploma tot basisarts. Hij beloofde mee te werken, maar deed dat uiteindelijk niet.

Bekijk hier een reconstructie van de gebeurtenissen in Rotterdam:

Reconstructie schietpartij Rotterdam: hoe Fouad L. drie mensen doodschoot

Advertentie via Ster.nl