Francesco Farioli
NOS Voetbal

'Ajax in hoofdlijnen akkoord met Italiaanse trainer Farioli'

Ajax is in hoofdlijnen akkoord met de Italiaanse trainer Francesco Farioli, meldt zijn zaakwaarnemer vandaag aan De Telegraaf. Ajax zelf wil tegenover de NOS niet zo ver gaan. "Media lopen altijd te snel vooruit op zaken."

Feit is wel dat de club volop in onderhandeling is met Farioli. De trainer van het Franse OGC Nice geldt nog steeds als topkandidaat voor de Amsterdammers na de vastgelopen onderhandelingen met de Engelsman Graham Potter.

Vijfde in Frankrijk

Farioli, die een stuk goedkoper en haalbaarder is dan Potter, staat met Nice momenteel knap vijfde in de Franse competitie. Vorig jaar werd de club negende. Technisch directeur Alex Kroes en directeur voetbal Marijn Beuker zijn gecharmeerd van de 35-jarige trainer.

Binnen Ajax zijn er echter ook twijfels. Farioli is voor een trainer piepjong en daarbij is hij nog niet heel lang actief op het hoogste niveau. Drie jaar geleden zette Farioli zijn eerste stappen als hoofdtrainer bij het Turkse Fatih Karagümrük. Eind 2021 vertrok hij alweer om aan de slag te gaan bij Alanyaspor. Afgelopen zomer tekende Farioli een contract bij Nice.

Ajax wil het liefst voor het einde van deze maand een nieuwe trainer presenteren. De club wil na een dramatisch verlopen seizoen snel beginnen aan de wederopbouw van het elftal, waarbij de trainer een belangrijke rol speelt.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl