Sven Mislintat
NOS Voetbal

Ajax meldt dat er geen aanwijzingen zijn voor belangenverstrengeling Mislintat

Er zijn geen aanwijzingen voor belangenverstrengeling van oud-technisch directeur Sven Mislintat bij Ajax. Dat is de conclusie van een onderzoek door accountantsbureau KPMG en advocatenkantoor NautaDutilh.

Mislintat werd ontslagen wegens "een gebrek aan draagvlak", kort na onthullingen van de NOS over mogelijke belangenverstrengeling. Ajax kocht op de slotdag van de transferperiode speler Borna Sosa via een Duits zaakwaarnemerskantoor dat aandelen bezit in een privébedrijf van Mislintat.

Dat Mislintat aandelen had in het zaakwaarnemerskantoor, heeft hij bij Ajax gemeld toen hij in dienst kwam. Maar niet de link met het privébedrijf van Mislintat. Dit hoefde ook niet toen Mislintat werd aangesteld. Maar volgens het rapport mocht de club dit wel verwachten van een goede werknemer.

Schenden van contract

Verder zegt het rapport dat er geen sprake is van aansprakelijkheid, maar wel van het schenden van zijn arbeidsovereenkomst. Zo heeft Mislintat volgens de onderzoekers onvoldoende zorg gedragen voor een "gedegen vastlegging van overleggen met spelers, agenten en clubs inzake contractuele aangelegenheden".

Ook heeft hij de geheimhoudingsverplichting uit zijn contract geschonden.

De raad van commissarissen (rvc) van Ajax zegt dat er naar aanleiding van de gang van zaken een protocol belangenverstrengeling is opgesteld, voor zowel directieleden als leden van de rvc. Ook is binnen de rvc een Integriteitscommissie ingesteld.

De rvc heeft besloten om geen boetes te vorderen bij Mislintat voor het overtreden van zijn arbeidsovereenkomst.

De 51-jarige Mislintat wordt de laatste weken in verband gebracht met een terugkeer bij Borussia Dortmund.

'Onbevredigend' rapport over Mislintat: 'Je wil antwoorden op veel vragen'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl