Maurice Steijn baalt na de 1-1 tegen AEK Athene
NOS Voetbal

Steijn ziet progressie bij Ajax na 1-1 tegen AEK: 'Rust keert terug in club'

Een overwinning zat er donderdagavond opnieuw niet in voor het Ajax van Maurice Steijn. De Amsterdammers bleven op een 1-1 tegen AEK Athene steken in de Europa League, maar de trainer ziet zijn ploeg wel vooruitgaan.

"Ik denk dat we redelijk bestand waren tegen het geweld hier, de heksenketel", aldus Steijn na het duel in Athene. "En dat bedoel ik positief", voegt hij daar razendsnel aan toe. "Het was zeer mooie ambiance om in te spelen."

Verdediger Devyne Rensch begon na de wedstrijd ook direct over het Griekse publiek, dat de Ajacieden hardnekkig probeerde van hun stuk te brengen door met lasers op ze te schijnen. "Dat was best wel extreem."

'Honderd lasers'

"Ik had er zelf één keer last van, met ingooien kwam die in m'n oog", vertelt Rensch. "Maar bij Steven (Bergwijn, red.) tijdens de penalty zag ik wel honderd lasers. Daar moet je mee dealen, dat kan je verwachten."

Bekijk hier de reacties van Steijn en Rensch:

En Steijn vindt dat Ajax, ondanks de lasers, goed voor de dag kwam in de eerste helft. "We komen terecht op 0-1, denk ik. En we geven niet veel weg", begint hij zijn analyse. "Met Brobbey die nog één op één op de keeper komt te staan en een grote schotkans voor Forbs, waren de kansen toch echt wel aan ons."

Op de tweede helft daarentegen is de Ajax-trainer een stuk kritischer. Met name de twee centrale verdedigers Josip Sutalo en Gastón Ávila oogden "nog steeds onwennig", volgens Steijn. "Ik vind, en daar kijk ik ook naar, dat het aan de bal absoluut beter moet, maar in de box gaat het al beter. Ze hebben hun mannetje gestaan. Ik vond het verdedigend goed staan."

Rensch concludeert na de negentig minuten plus zes minuten blessuretijd dat Ajax "had kunnen winnen". En ook Steijn is "al met al zeer te spreken over het team. De spirit, de werklust, de vechtlust... Er kunnen nog heel veel dingen beter, maar ik zie elke dag progressie."

Devyne Rensch (rechts) baalt

Zowel Rensch als Steijn ziet dat Ajax steeds meer een ploeg begint te worden. Rensch: "We hebben zo veel nieuwe spelers. Hoe Ajax speelt, is heel anders dan hoe ze bij hun vorige club hebben gespeeld. Dat is gewoon even wennen, dat moet nog erin komen. Maar je ziet wel: het komt steeds meer en meer. Spelers wennen meer en in de communicatie gaat het ook beter."

Steijn: "Er is een ploeg aan het ontstaan. Dat was aan het begin best moeilijk, dat weten we allemaal." Maar het kan Steijn "nooit snel genoeg gaan". "Maar ik ben wel blij dat ik progressie zie. We weten allemaal wat er gebeurd is. Het is een moeizaam begin geweest. De rust keert terug in de totale club."

De stand in de groep van Ajax na twee duels:

De stand in groep B van de Europa League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl