NOS Voetbal

Amrabat wil met AEK profiteren van crisis Ajax: 'Chaos sijpelt door naar veld'

Met AEK Athene treft Ajax morgen in de groepsfase van de Europa League in Athene ook Nordin Amrabat. De Marokkaanse Nederlander voetbalde in de jeugd van de Amsterdammers en is de club nog niet uit het oog verloren. Hij hoopt met de Grieken te kunnen profiteren van de huidige crisis bij Ajax.

"Als het chaos is bij een club, sijpelt dat door naar het veld. Ze hebben veel nieuwe jongens die nog moeten acclimatiseren. Veel jonge jongens ook, dat kan in ons voordeel zijn", aldus Amrabat op een persconferentie, een dag voor de wedstrijd tegen Ajax.

"Het is altijd mooi om tegen een Nederlandse club te spelen. Maar of het nou Ajax, PSV of Feyenoord is, dat maakt mij niet zoveel uit", zegt de 36-jarige middenvelder. "Ik heb drie jaar bij Ajax gespeeld, van mijn twaalfde tot vijftiende in de jeugd. Maar dat is meer dan twintig jaar geleden."

Amrabat denkt dat AEK door 'chaos bij Ajax' in voordeel is: 'Sijpelt door naar veld'

AEK won de eerste groepswedstrijd in de Europa League verrassend met 3-2 bij Brighton. "Bonuspunten", volgens Amrabat. "In de thuiswedstrijden moeten wij het doen. Morgen ook, tegen Ajax. Dan komen we op zes punten uit twee wedstrijden, een goede uitgangspositie."

Kat in het nauw

Ajax opende met een gelijkspel in eigen huis tegen Olympique Marseille (3-3). Amrabat, die na de jeugd van Ajax uitkwam voor onder meer VVV-Venlo, PSV, Galatasaray, Malaga en Watford, is waakzaam.

"Je weet wat ze zeggen. Een kat in het nauw maakt rare sprongen. Dus Ajax kan morgen ook ineens heel goed spelen. Want ze spelen ook 3-3 tegen Olympique Marseille."

De thuiswedstrijd tegen Ajax is voor AEK de zesde wedstrijd in achttien dagen. Coach Matías Almeyda zegt op dezelfde persconferentie dat rouleren noodzakelijk is, maar dat hij geen enkele wedstrijd belangrijker vindt dan de andere.

Het doet hem pijn dat maandagavond - voor het eerst in zeven maanden - verloren werd in de competitie. Op Kreta was OFI met 2-0 te sterk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl