NOS Voetbal

Ajax laat KPMG 'specifieke transacties Mislintat' onderzoeken

Ajax heeft bekendgemaakt dat accountants- en adviesbureau KPMG zal optreden in het onderzoek naar de deals van de vertrokken technisch directeur Sven Mislintat. Het onderzoek gaat over de volledige vier maanden dat de Duitser werkzaam was bij de club.

Onderzocht wordt of er sprake is van belangenverstrengeling bij alle transfers die afgelopen zomer plaatsvonden. Ajax laat zich in de kwestie adviseren door het Amsterdamse advocatenbureau NautaDutilh.

Mislintat gaf eerder al aan volledig mee te werken aan het onderzoek en deelt alle relevante informatie met KPMG en NautaDutilh.

'Corrigerende maatregelen'

Ajax meldt dat het "beoogt het onderzoek zo snel mogelijk af te ronden". Als uit het onderzoek blijkt dat er sprake is geweest van belangenverstrengeling, dan zullen "er corrigerende maatregelen genomen worden met betrekking tot de interne beheersmaatregelen", meldt de club.

Dat er een extern onderzoek zou komen was door Ajax al vermeld, kort nadat de club na onderzoek van de NOS werd geconfronteerd over het handelen van Mislintat rondom de transfer van Borna Sosa.

Vandaag laat Ajax weten dat KPMG die klus op zich neemt. "KPMG verricht als forensisch accountant onderzoek naar de rol en de belangen van de vertrokken directeur voetbalzaken Sven Mislintat bij specifieke transacties gedurende de periode waarin hij bij Ajax in dienst was, onder de uiteindelijke verantwoordelijkheid van de rvc."

Joost Schmets, woordvoerder van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), eerder deze week over de situatie bij Ajax.

Waar het onderzoek van KPMG zich in detail op richt, is nog niet bekend. Op de vraag of de club ook de rol van de rest van de directie en de toezichthouders van de raad van commissarissen laat onderzoeken, wil Ajax geen antwoord geven.

Mislintat haalde met Sosa een speler binnen via zaakwaarnemersbureau AKA Global, dat aandeelhouder is in een bedrijf van Mislintat. Die kwestie schuurt met regels waar de beursgenoteerde club zich aan moet houden.

Forensisch onderzoek

Na het eerste gedeelte van de gestaakte wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord werd Mislintat ontslagen. Daar werd bij opgemerkt dat het onderzoek naar zijn handelen op de transfermarkt daar geen reden voor was.

De VEB (Vereniging van Effectenbezitters) eiste vorige week meer duidelijkheid over de aard van het onderzoek naar het handelen van Mislintat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl