Sven Mislintat (rechts) als sportief directeur van VfB Stuttgart
NOS Voetbal

Ook VfB Stuttgart onderzoekt transfers Mislintat uit zijn Duitse periode

De Mislintat-perikelen bij Ajax hebben Duitsland bereikt. VfB Stuttgart, de vorige werkgever van Sven Mislintat, gaat onderzoek doen naar de transfers die de huidige technisch directeur van Ajax in het verleden afrondde.

Dat bevestigt Stuttgart tegenover de Duitse krant Bild. Dat de Bundesliga-club gaat kijken naar het handelen van Mislintat komt, volgens Bild, voort uit het nieuws dat de Duitse technisch directeur van Ajax een speler kocht via een Duitse zakenrelatie.

De NOS maakte dinsdag bekend dat Ajax een onderzoek is gestart naar de totstandkoming van de transfer van Borna Sosa. Mislintat trad vier maanden geleden in dienst als technisch directeur van de Amsterdamse club en is verantwoordelijk voor het transferbeleid.

Sosa kwam op de slotdag van de transferperiode naar Ajax via een Duits zaakwaarnemerskantoor, AKA Global. Dat kantoor bezit aandelen in een privébedrijf van Mislintat. En dat schuurt met regels waar de beursgenoteerde club Ajax zich aan moet houden.

Bild zegt dat het over informatie beschikt waaruit blijkt dat AKA Global al sinds 2020 het privébedrijf van Mislintat ondersteunt met leningen. Mislintat was van 2019 tot eind 2022 in dienst van Stuttgart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl