Maurice Steijn ziet Sosa rustig blijven onder berichtgeving
NOS Voetbal

Steijn sprak met Sosa over veelbesproken transfer: 'Dat komt wel aan bij hem'

Maurice Steijn vindt dat alle berichtgeving rondom technisch directeur Sven Mislintat afleidt. De trainer sprak nog niet met de Duitser over het nieuws dat hij een speler kocht via een zakenrelatie. Wel nam hij de betrokken voetballer, Borna Sosa, woensdagmorgen apart.

Sosa kwam op de slotdag van de transferperiode naar Ajax via een Duits zaakwaarnemerskantoor. Dat kantoor bezit ook aandelen in een privébedrijf van technisch directeur Sven Mislintat. En dat schuurt met regels waar de beursgenoteerde club zich aan moet houden.

Om te weten hoe Sosa in dit verhaal staat, ging Steijn met de Kroaat in gesprek, vertelde hij in de persconferentie ter voorbeschouwing op het Europa League-duel met Olympique Marseille van donderdagavond.

'Ervaren prof'

"Ik heb hem gevraagd wat hij heeft meegekregen. Dit komt namelijk wel aan bij een speler. Dat lijkt me wel. Het is een ervaren prof en hij deed er wel heel rustig over, maar ik kan me voorstellen dat het iets met je doet."

Borna Sosa in actie namens Ajax tegen FC Twente

De trainer nam alleen de verdediger apart, niet alle andere spelers die door Mislintat zijn aangetrokken. "We hebben er bewust voor gekozen om alleen hem binnen te roepen en daarna snel aan de slag te gaan. Ik wil het niet nog groter maken dan het is. Ik heb het idee dat een aantal jongens namelijk helemaal niet meekrijgt wat er in de pers geschreven wordt."

Sosa is volgens Steijn in ieder geval klaar om te spelen donderdag. "Wij vinden hem ook een prima speler."

Met Sven Mislintat heeft de onder vuur liggende trainer van Ajax nog niet kunnen praten. "Ik heb hem gezien op het trainingscomplex vanmorgen, maar ik heb nog niet met hem gesproken. "

'Het leidt af'

Steven Berghuis, die naast Maurice Steijn plaatsnam op de persconferentie, kreeg welgeteld één vraag voor zijn kiezen: in hoeverre het nieuws hem afleidt in de voorbereiding op het Europese duel.

Steijn sprak met Sosa over veelbesproken transfer: 'Dat komt wel aan bij hem'

Daarover was Berghuis duidelijk. "Ik heb allemaal nieuws-apps op mijn telefoon. Natuurlijk krijg je het mee, het leidt ook af. Voetbal kan zo mooi zijn, maar dan moet het niet alleen maar over dit soort dingen gaan. Maar we proberen de moed erin te houden en positief te blijven."

Steijn zegt dat deze situatie ook hem afleidt. "We zitten in een moeilijke, onrustige periode en moeten ons voorbereiden op Olympique Marseille. Maar dit maakt het onrustig. Het is aan mij en de staf om alles te managen en rustig te krijgen. Want morgen zitten er bijna 60.000 mensen die een goed Ajax willen zien, dat is mijn taak."

'Zelf ook verkeerde keuzes gemaakt'

Dat is de Haagse trainer tot nu toe niet gelukt. In de competitie stelt de topclub teleur. Afgelopen weekend ging Ajax nog met 3-1 onderuit bij FC Twente. Voor die nederlaag steekt de trainer ook de hand in eigen boezem.

"Je kunt achteraf zeggen dat ik keuzes heb gemaakt die niet de juiste waren. Ik stelde twee controlerende middenvelders op, dat zag er op de training goed uit. Maar in de praktijk bleek het niet goed genoeg."

Er is dus werk aan de winkel in Amsterdam. "Ik hoop dat we snel een Ajax gaan zien waar het publiek recht op heeft."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl