NOS VoetbalAangepast

Voetballers Marokko doneren bloed voor slachtoffers aardbeving, interland geschrapt

Marokkaanse internationals doneren bloed voor slachtoffers aardbeving

De wedstrijd tussen Marokko en Liberia in de kwalificatie voor de Afrika Cup gaat zaterdagavond niet door. Volgens de Marokkaanse bond is het besluit in overleg met de Afrikaanse voetbalbond genomen.

Bondscoach Walid Regragui en de spelers van de nationale ploeg hebben gehoor gegeven aan een oproep van de Marokkaanse regering om bloed te doneren voor de vele gewonden.

Op foto's en filmpjes van de Marokkaanse voetbalbond is te zien hoe een groot aantal spelers onder wie Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Noussair Mazraoui (Bayern München, voorheen Ajax) en Ismael Saibari (PSV) bloed doneren.

Gambia-Congo gaat wel door

Een wedstrijd tussen Gambia en Congo die in Marrakech gepland staat, gaat zondag tot onvrede van beide teams wel gewoon door.

Marokko werd in de nacht van vrijdag op zaterdag getroffen door een aardbeving met een kracht van 6.8 op de schaal van Richter, de zwaarste in meer dan zestig jaar voor het Afrikaanse land. Veel gebouwen in en rondom Marrakesh zijn ingestort en straten zijn bedolven onder het puin.

De wedstrijd tussen Marokko en Liberia stond gepland in Agadir, een stad op zo'n 300 kilometer van Marrakesh.

De interland van Marokko gaat niet door

Gambia en Congo spelen zondagavond wel in het Stade de Marrakech. De wedstrijd wordt daar gehouden omdat er in Gambia geen geschikte stadions zijn voor internationale wedstrijden.

Getraumatiseerd

De coaches van beide ploegen lieten weten dat hun spelers de nacht hebben doorgebracht naast het zwembad van hun hotels, uit angst voor nabevingen en instortingsgevaar. De voetballers zouden daardoor getraumatiseerd zijn.

"Er is ons verteld dat de wedstrijd gewoon door moet gaan. Dat is erg vreemd, zeker omdat de wedstrijd van Marokko wel is geannuleerd", zegt Tom Saintfiet, bondscoach van Gambia.

"We verblijven nu al 13 of 14 uur buiten. Het hotel is beschadigd. Hopelijk kunnen we kamers krijgen op de begane grond. Maar het zou beter zijn als de wedstrijd wordt uitgesteld, want de spelers zijn erg somber en een beetje bang."

Marokko is al zeker van deelname aan de Afrika Cup die in januari en februari in Ivoorkust wordt gespeeld. Gambia en Congo strijden in de laatste groepswedstrijd nog om een ticket.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl