NOS SportAangepast

Norris sneller dan Verstappen in tweede training Zandvoort, pijn bij Ricciardo na crash

Max Verstappen heeft de tweede tijd neergezet in de tweede vrije training voor de Nederlandse Grand Prix. McLaren-coureur Lando Norris was de snelste. Eerder op de dag klokte Verstappen wel de beste tijd in de eerste training.

Daniel Ricciardo crashte aan het begin van de tweede training en had daarna last van zijn linkerarm. Of de race voor de Australiër in gevaar komt is nog niet duidelijk.

Ricciardo werd eerst onderzocht op de medische post op het circuit. Later vertrok hij in een auto met zijn arm in een mitella naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Wat doen we bij de NOS met de Dutch GP?

Donderdag kwam de regen in Zandvoort met bakken uit de hemel. Het oude duinencircuit, met hier en daar een hobbel die met de jaren in het asfalt gereden is, was zeiknat.

En dus fluisterde men al over een regenrace, wat sinds de terugkeer van de Nederlandse GP in 2021 nog niet gebeurde. Hoe zouden coureurs zich dan houden in snelle bochten als de Arie Luyendijkbocht en het Scheivlak?

Maar tijdens de eerste twee vrije trainingen bleef het droog. Op een eventuele regenrace kon nog niet geoefend worden.

Australiërs crashen, pijn Ricciardo

Maar ook als het droog is, blijft het circuit van Zandvoort lastig. Dat ondervonden de twee Australische coureurs Oscar Piastri en Ricciardo al na een paar minuten rijden in de tweede vrije training.

Piastri ging net wat te snel de bocht in en knalde hard in de bandenstapel. Ricciardo reed kort achter hem en verloor op dezelfde plek grip. Vlak achter zijn landgenoot botste ook hij tegen de muur. Over de boordradio gaf hij aan pijn aan zijn hand te hebben.

  • Reuters
    Oscar Piastri crasht in de derde bocht
  • Reuters
    Ricciardo grijpt naar zijn pijnlijke arm
  • Reuters
    De auto's van Piastri en Ricciardo worden weggetakeld

Nadat de baan weer werd vrijgegeven bleek Lando Norris de snelste met een tijd van 1.11,330. Verstappen probeerde daaronder te duiken, maar werd soms gehinderd door andere wagens op de drukke baan.

De auto liep bovendien nog niet helemaal zoals Verstappen wilde. De wagen voelde niet helemaal in balans, probeerde hij over de boordradio uit te leggen aan zijn monteurs.

Het lukte Verstappen niet om de tijd van Norris te verbeteren. Achter de Nederlander verraste Alex Albon met de derde tijd. De Williams-coureur maakte ook in de eerste vrije training een goede indruk.

Op de valreep belandde ook Carlos Sainz nog in de grindbak, wat Verstappen in de eerste sessie ook overkwam. Zaterdag volgt de laatste oefensessie, waarna er vanaf 15.00 uur gekwalificeerd zal worden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl