NOS SportAangepast

Na perfecte groepsfase begint EK nu écht voor hockeysters: 'Zo voelt het wel'

Hockeysters in halve finales EK: 'Toernooi gaat nu pas echt beginnen'

Drie zeges, twaalf doelpunten voor en maar één tegen. Zonder al te veel inspanningen hebben de Nederlandse hockeysters zich voor de halve finales op de EK geplaatst. In het Duitse Mönchengladbach lijkt het toernooi voor Oranje nu pas écht te gaan beginnen.

"Zo voelt het wel een beetje", erkent Felice Albers. "Dit zijn wel de wedstrijden waar wij voor willen spelen."

Ook Yibbi Jansen merkt dat het qua spanning anders is. "We hebben elke wedstrijd heel serieus genomen, maar als je deze niet wint, is het klaar. Het gaat echt beginnen." Donderdagmiddag tegen de Engelsen.

Hoe mooi de cijfers ook zijn en hoe makkelijk het voor de buitenwacht soms lijkt te gaan, voor Albers was het geen perfecte groepsfase. "Ik geef het een 7,5 tot nu toe", is ze kritisch op de verrichtingen van de ploeg.

"Met de kansen die we kregen, hadden we meer doelpunten kunnen maken. Dat is wel een puntje van aandacht. We hebben iets te veel kansen nodig tot nu toe."

Bekijk hier de samenvattingen van de duels met Italië, België en Spanje:

Ondanks de twaalf gemaakte doelpunten merken beide speelsters dat veel tegenstanders graag inzakken en op de counter Nederland proberen te verrassen. Ook de Engelsen vrouwen zullen dat waarschijnlijk willen doen.

"Tuurlijk is hockeyen met veel ruimte makkelijker", vertelt Jansen. "Maar ik denk dat we er steeds beter in zijn geworden om tegen dit soort tegenstanders te spelen."

"Engeland is wat dat betreft ook een taaie tegenstander", vult Albers aan. "We hebben de afgelopen weken getraind op het inzakken van de tegenstander. Dus we zijn voorbereid en ik denk dat we goede kansen hebben om te winnen."

Mocht Nederland zich kronen tot Europees kampioen, dan is ook meteen deelname aan de Olympische Spelen in Parijs verzekerd.

Albers: "We zijn hier natuurlijk voor de titel, maar het is misschien wel belangrijker om ons te kwalificeren voor de Spelen. Dat geeft rust."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl