NOS SportAangepast

Hockeysters winnen ook tweede groepsduel EK en zijn zeker van halve finales

De Nederlandse hockeyvrouwen hebben bij de EK in Duitsland ook hun tweede groepswedstrijd gewonnen. De ploeg van bondscoach Paul van Ass was in Mönchengladbach met 2-0 te sterk voor België.

Oranje is met nog één groepswedstrijd te gaan al zeker van een plek in de halve finales omdat Spanje zondagavond in dezelfde groep met 2-0 won van Italië.

Hockeyvrouwen ook te sterk voor België op EK in Duitsland

België is de nummer vijf van de wereldranglijst en is voor Oranje, de mondiale nummer één, al lang geen makkelijke opponent meer. De ploeg van Van Ass begon sterk, maar zeker in de tweede periode kreeg keepster Josine Koning genoeg te doen.

De beste kansen waren wel voor Oranje. Freeke Moes scoorde net niet, maar Felice Albers wel. Zij joeg de bal hard in de verre hoek.

Na rust wist Nederland, op een backhand van Xan de Waard na, weinig te creëren, maar dat lukte België ook niet. Frédérique Matla maakte in de slotfase met een beetje mazzel nog wel de 2-0 uit een strafcorner.

We gaan met België de goede kant op, maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn.

Bondscoach Raoul Ehren van België

"Zaterdag was het allemaal wat slordiger, maar ik vond dat we vandaag gecontroleerd hebben gespeeld. Dus ik ben wel tevreden", vond verdediger Pien Sanders, die vond dat zij en haar ploeggenoten beducht waren voor de Belgische 'muur'.

De Nederlandse bondscoach Raoul Ehren van de Belgische ploeg hoopt het gat met de soms onaantastbare Oranjevrouwen te verkleinen. "We gaan de goede kant op, maar we weten ook dat we er nog lang niet zijn", zegt hij.

Dinsdag tegen Italië

Titelhouder Oranje begon het toernooi zaterdag met een 5-1 overwinning op Spanje. De hockeysters spelen dinsdag om 14.45 uur tegen Italië hun derde en laatste groepswedstrijd. De nummers één en twee plaatsen zich voor de halve finales.

De Nederlandse mannen openden zaterdag de EK met een 6-0 zege op Frankrijk. Zij komen op maandag om 18.00 uur weer in actie tegen Duitsland.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl