Uitgerekend Renard kopt Frankrijk langs Brazilië in kraker op WK voetbal

WK: samenvatting Frankrijk-Brazilië (2-1)

De kraker op het WK voetbal tussen Frankrijk en Brazilië in groep F is geëindigd in een 2-1 overwinning voor de Fransen. Uitgerekend Wendie Renard bracht in de slotfase de beslissing.

Renard liet eerder weten dat ze niet deel zou nemen aan het WK en te kiezen voor haar mentale gezondheid. Na het ontslag van bondscoach Corinne Diacre kwam de centrale verdediger terug op haar besluit.

De stand in groep F

Frankrijk, waar Hervé Renard het stokje als bondscoach overnam van Diacre, begon het WK zondag met een teleurstellend gelijkspel tegen Jamaica (0-0).

Er stond daarom behoorlijk wat druk op het treffen met Brazilië, dat eerder geen moeite kende met Panama (4-0). Beide landen troffen elkaar ook op het WK 2019. Toen won Frankrijk na verlenging (2-1).

Brazilië viert feest na de gelijkmaker tegen Frankrijk

Ook in Brisbane ontliepen beide grootmachten elkaar weinig. Frankrijk nam voor rust verdiend de leiding door een kopbal van Eugénie Le Sommer en had geluk dat even later Adriana de bal naast schoot.

In de tweede helft herstelde Debinha het evenwicht. De spits kreeg de bal voor haar voeten na een mislukt schot van Kerolin en rondde beheerst af.

In de slotfase kopte Renard uit een hoekschop de winnende Franse treffer tegen de touwen, waardoor de Fransen een voorschot lijken te nemen op de groepswinst.

Jamaica voorbij Brazilië

Jamaica speelde later op de dag tegen Panama en steeg door een 1-0 overwinning naar plek twee in dezelfde groep.

Allyson Swaby kopte tien minuten na de pauze uit een hoekschop de naar later bleek winnende treffer tegen de touwen.

WK: samenvatting Panama-Jamaica (0-1)

Woensdag speelt Jamaica tegen Brazilië. Frankrijk ontmoet dan Panama. De eerste twee van de groep gaan door naar de achtste finales.