NOS Wielrennen

Vollering wint Tour de France Femmes, Van Vleuten verspeelt podiumplek

Bekijk hier de samenvatting van de afsluitende tijdrit in Pau

Demi Vollering heeft de Tour de France Femmes gewonnen. In de afsluitende tijdrit kwam haar gele trui niet meer in gevaar en bleef ze Lotte Kopecky en Katarzyna Niewiadoma voor in het eindklassement.

Voor Annemiek van Vleuten was het een teleurstellende dag, ze begon de slottijdrit als nummer drie, maar werd voorbijgestoken door de Belgische Kopecky. Van Vleuten won eerder dit jaar de Vuelta en de Giro, maar moest in de Ronde van Frankrijk haar meerdere erkennen in Vollering.

Ook voor Niewiadoma waren de druiven zuur. De Poolse eindigde in het eindklassement in dezelfde tijd als Kopecky, die vanwege haar snellere tijdrit de tweede plaats in het klassement kreeg. Niewiadoma legde wel beslag op de bolletjestrui.

Reusser wint tijdrit

De tijdrit van 22,6 kilometer in Pau werd gewonnen door Marlen Reusser, vooraf al favoriet voor de etappezege. De Zwitserse was met 29.15 (46,3 kilometer per uur gemiddeld) 10 seconden sneller dan Vollering en 38 seconden sneller dan Kopecky. De Nederlandse kampioen tijdrijden, Riejanne Markus, werd knap vijfde.

Vollering gehuldigd als Tourwinnaar: 'Hoop dat we veel meiden en vrouwen geïnspireerd hebben'

Vollering had de Tour zaterdag eigenlijk al beslist, toen ze wegreed van de andere Nederlandse favoriete Van Vleuten tijdens de beklimming van de Tourmalet. Ze kwam solo aan de finish, voor Niewiadoma en Van Vleuten. Zondag zette Vollering de puntjes op de i met een ijzersterke tijdrit.

Kopecky legde uiteindelijk beslag op de groene trui. Cédrine Kerbaol uit Frankrijk pakte de witte jongerentrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl