NOS Voetbal

Geen wedstrijdverslag Groningen in Dagblad van het Noorden: 'Niks met sport te maken'

Wie in het Dagblad van het Noorden een gedetailleerd verslag van - de negen minuten van - FC Groningen tegen Ajax dacht te kunnen lezen, komt bedrogen uit. De krant weigert een wedstrijdverslag in de krant te zetten na de gestaakte wedstrijd van zondag.

"Op deze sportpagina had het wedstrijdverslag van FC Groningen - Ajax moeten staan. Maar met sport hadden de gebeurtenissen in de Euroborg van gistermiddag helemaal niets te maken", schrijft de krant op het grotendeels lege vlak waar normaal over de wedstrijd geschreven wordt. Er wordt verwezen naar de nieuwspagina's, waar er wel over de onrust geschreven wordt.

Twee keer vuurwerk

In de zesde minuut werden er gisteren vanuit een vak met Groningen-supporters rookbommen op het veld gegooid. Ook liep er een boze fan het veld op met een grove tekst richting het bestuur. De wedstrijd werd tijdelijk onderbroken, wederom een smet op het sowieso al verschrikkelijke seizoen van FC Groningen, dat vorige week degradeerde uit de eredivisie.

Na de pauze ging het van kwaad tot erger. In de negende minuut volgde een tweede salvo aan vuurwerk en rookbommen en toen was het helder: de wedstrijd werd gestaakt. En dat is niet voor de eerste keer dit seizoen, want ook het thuisduel tegen NEC moest worden afgebroken.

Inmiddels is bekend dat de wedstrijd tegen Ajax morgenmiddag om 15.00 uur wordt uitgespeeld, zonder publiek.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl