Een groep supporters van Go Ahead Eagles demonstreert tijdens de voetbalwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden
NOS Nieuws

Demonstratie Go Ahead Eagles-fans loopt uit de hand, zeker 3 arrestaties

Bij een demonstratie van supporters van voetbalclub Go Ahead Eagles zijn vanavond in Leeuwarden zeker drie mensen opgepakt. Volgens Omrop Fryslân werd met vuurwerk gegooid en hing er een agressieve sfeer. Een verslaggever van Hart van Nederland werd het werken onmogelijk gemaakt doordat zijn microfoon werd afgepakt. Ook werd er vuurwerk naar journalisten gegooid.

De aanhangers van de club uit Deventer kwamen bijeen in de buurt van het stadion van SC Cambuur in Leeuwarden. Go Ahead Eagles speelde daar vanavond tegen Cambuur (4-1 nederlaag), maar de fans uit Deventer mochten daar van de gemeente niet bij zijn en protesteerden daarom tegen de sluiting van het uitvak:

Demonstratie tegen weren van uitsupporters: 'Wij willen ook gewoon onze club steunen.'

Bij het protest waren zo'n honderd supporters. Twee inzittenden van een auto werden opgepakt omdat ze een honkbalknuppel bij zich hadden. Een derde inzittende rende een nabijgelegen café binnen en werd daar door agenten aangehouden.

Ongeregeldheden na Friese derby

Bij Cambuur mogen van de gemeente Leeuwarden voorlopig helemaal geen uitsupporters meer komen. Onlangs braken in de stad ongeregeldheden uit na afloop van de Friese derby tegen sc Heerenveen: supporters van de bezoekende club werden toen met stenen bekogeld. Burgemeester Buma wil daar paal en perk aan stellen.

Go Ahead Eagles-directeur Jan Willem van Dop vindt het "de wereld op z'n kop" dat de bezoekende club de dupe is van het gedrag van supporters van de thuisclub: "Het is bijna competitievervalsing".

Go Ahead woedend op gemeente Leeuwarden: 'Bijna competitievervalsing'

Advertentie via Ster.nl