De politie werd met stenen bekogeld
NOS Nieuws

Grimmige sfeer na Friese derby in Leeuwarden, acht arrestaties

Na de wedstrijd SC Cambuur tegen sc Heerenveen in Leeuwarden heeft de politie acht mensen opgepakt. Volgens de politie was de sfeer na afloop van het duel tussen de twee voetbalclubs grimmig en zijn er rondom het stadion veel vernielingen gepleegd.

Aanhangers van beide voetbalclubs zochten na afloop van het door Heerenveen gewonnen duel de confrontatie. Ze bekogelden elkaar met stenen, stukken hout, afvalcontainers en stukken beton.

De mobiele eenheid trad op om ervoor te zorgen dat de bussen van de Heerenveen-fans veilig konden vertrekken. Toch sneuvelde een ruit van een van de bussen.

Politiepaard gewond

Ook na het vertrek van de bussen bleef het nog onrustig, zo meldt de politie. Daarbij werden agenten bekogeld met stenen. Meerdere politievoertuigen zijn vernield en een politiepaard raakte gewond door een steen.

De opgepakte mannen zijn tussen de 17 en 39 jaar oud en komen uit Leeuwarden, Sneek, Gytsjerk, Wergea, Goutum en de gemeente Heerenveen. Vier van hen zitten vast voor openlijke geweldpleging, zoals het gooien van stenen.

Drie anderen zijn opgepakt voor het dragen van gezichtsbedekking. Iemand weigerde te voldoen aan een bevel of vordering van de politie.

De Friese derby werd gewonnen door de club uit Heerenveen:

Bekijk de samenvatting van SC Cambuur - sc Heerenveen

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl