In samenwerking met
RTV Oost
NOS NieuwsAangepast

Man uit Enschede (71) omgekomen bij aardbevingen in Turkije

Bij de aardbevingen in Turkije is een man uit Enschede omgekomen. Het gaat om de 71-jarige Orlando Neslo, een voormalig docent.

Hij zat volgens RTV Oost met zijn Turkse vriendin in Antakya. Zijn dochter hoopte dat ze op tijd weg waren gekomen uit de flat waarin ze zaten, maar dat bleek niet het geval. Dit weekend werden ze gevonden onder het puin.

"Aan de week die een maand leek te duren is een einde gekomen", schrijft zijn dochter op Facebook.

Omgekomen Nederlanders

Er wordt mondjesmaat steeds meer duidelijk over omgekomen Nederlanders bij de aardbevingen van vorige week. Zo werd vorige week bekend dat ook twee mannen uit Zutphen, Hamit Köse (87) en zijn zoon Yilmaz Köse (53), zijn omgekomen.

Ook de 26-jarige Furkan Kazci uit Deventer, speler van voetbalclub Turkse Kracht, is bij de aardbeving in Turkije overleden.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan het overlijden van Nederlanders in het buitenland pas officieel bevestigen, zodra zij daarover bericht hebben gekregen van de lokale autoriteiten.

Bij het ministerie stonden vanochtend nog twee Nederlanders als vermist opgegeven in het rampgebied. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om Neslo en zijn vriendin, maar het ministerie kan officieel nog niet bevestigen dat zij de laatste twee vermisten waren, omdat de Turkse autoriteiten dat nog niet bevestigd hebben.

Maar met het bericht van de dochter van Neslo zijn wel alle door familie bij Buitenlandse Zaken als vermist opgegeven Nederlanders gevonden, aldus het ministerie.

Ondertussen is duidelijk geworden dat één van hen niet over de Nederlandse nationaliteit beschikte.

Advertentie via Ster.nl