Het elftal van Hatayspor, voorafgaand aan het treffen met Galatasaray in januari
NOS Voetbal

Turkse voetbalclub Hatayspor, uit zwaar getroffen gebied, trekt zich terug uit competitie

Voetbalcub Hatayspor heeft zich teruggetrokken uit de Süper Lig, de hoogste klasse van het Turkse voetbal. De club komt uit de provincie Hatay, die zwaar is getroffen door de aardbevingen.

"Hatayspor heeft ons gemeld dat ze dit seizoen geen wedstrijden meer zullen spelen", melden de verenigde profclubs van Turkije. Volgens Mehmet Buyukeksi, de voorzitter van de Turkse voetbalbond TFF, kan de club onder meer financiële steun verwachten.

De Ghanese speler Christian Atsu, die afgelopen zondag nog scoorde voor Hatayspor, is nog steeds niet gevonden. Hij zou onder het puin liggen, net als de technisch directeur van de club.

Dinsdag werd nog bekendgemaakt dat Atsu was gered, maar volgens de clubarts was er sprake van persoonsverwisseling. "Toen we hoorden dat hij was gevonden, zijn we naar het ziekenhuis gegaan om hem te zoeken, maar hij was er niet. Op dit moment moeten we accepteren dat hij nog niet is gevonden."

Mogelijk trekt nog een club zich terug

Ook Gaziantep FK, uit de gelijknamige provincie die dicht bij het epicentrum van de aardbevingen ligt, trekt zich mogelijk terug. Beide clubs houden hun recht op een terugkeer in de Süper Lig. De hervatting van de competitie is inmiddels verschoven naar 3 maart.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl