Virgil van Dijk zou met Liverpool in actie komen tegen Wolverhampton Wanderers
NOS Voetbal

Streep door Premier League-weekend wegens overlijden Queen Elizabeth

Alle Premier League-wedstrijden van dit weekend zijn afgelast. Dat heeft de Engelse voetbalbond besloten na het overlijden van Queen Elizabeth. Zij overleed donderdag op 96-jarige leeftijd.

"Om haar buitengewone leven en bijdrage aan de natie te eren, en als teken van respect, worden alle Premier League-wedstrijden van dit weekend uitgesteld, inclusief de wedstrijd op maandagavond", communiceert de Premier League.

Zaterdagavond zou Tottenham Hotspur op bezoek gaan bij landskampioen Manchester City. Voor Manchester United-trainer Erik ten Hag stond een uitduel met Crystal Palace op het programma zondag. Er is niet bekendgemaakt wanneer de wedstrijden worden ingehaald.

Europese duels Ajax en PSV in Engeland

Ook is onduidelijk of de Europese duels van Ajax en PSV komende week doorgaan. De Amsterdammers moeten dinsdag in de Champions League op Anfield aantreden tegen Liverpool. Twee dagen later speelt PSV in London. Arsenal is dan de tegenstander in het tweede groepsduel van de Europa League.

Bij de wedstrijden van afgelopen donderdag in de Europa en Conference League werd een minuut stilte gehouden voor Queen Elizabeth. Bij sommige duels die om 18.45 uur waren begonnen, gebeurde dat bij het begin van de tweede helft kort nadat het nieuws over het overlijden van de 96-jarige koningin naar buiten was gekomen.

Elizabeth en de sport, met als hoogtepunt opening Spelen 2012 met James Bond

De Ronde van Groot-Brittannië was al beëindigd. Door het overlijden van de Queen zou de politie geen tijd meer hebben het slotweekend te begeleiden, zo gaf de organisatie aan.

Dat betekent dat de Spaanse Gonzalo Serrano winnaar van de Britse wielerronde is. "De organisatoren van de Tour of Britain en de betrokken teams, renners en officials, zijn zeer bedroefd vanwege het overlijden van Hare Majesteit de Koningin", zo is te lezen op het officiële kanaal van de etappekoers.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl