AFP
NOS Sport

Gemengd zwemteam verovert goud op Europees kampioenschap in Rome

De Nederlandse estafettezwemmers hebben op de 4x100 meter wisselslag gemengd de Europese titel veroverd. De Oranje-ploeg, bestaande uit Nyls Korstanje, Arno Kamminga, Kira Toussaint en Marrit Steenbergen, was de snelste in de finale bij de EK in Rome.

Nederland bleef nummer twee Italië 1,88 seconde voor. Titelverdediger Groot-Brittannië gaf bijna drie tellen toe en eindigde als derde.

Steenbergen maakt het af

Als derde Oranje-zwemmer moest Korstanje veel tijd goed maken op de landen die met twee mannen waren gestart. Hij tikte net voor Italië als eerste aan, waardoor Steenbergen het kon afmaken. Die toonde nogmaals haar goede vorm en bleef de Italiaanse Silvia Di Pietro voor.

De estafetteploeg was eerder op de dag in de series al de snelste geweest met 3.46,64. Toen zwom Tessa Giele als laatste. Haar plaats werd voor de finale ingenomen door Steenbergen.

Twee EK-dagen, drie keer goud

Het is de tweede gouden medaille voor Steenbergen van de vrijdag en de derde in totaal. Ze won eerder op de avond de Europese titel op de 100 meter vrije slag en een dag eerder goud met de estafettezwemsters op de 4x200 meter vrije slag.

Bij de uitgestelde EK die vorig jaar plaatsvonden in Boedapest, veroverde het Nederlandse viertal zilver achter Groot-Brittannië. Op de WK eerder deze zomer was er voor de estafetteploeg op dit nummer brons.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl