NOS Voetbal

Duizenden fans huldigen Wiegman & co: 'Zij was het ontbrekende ingrediënt'

Wiegman met Engelse voetbalploeg gehuldigd op volgepakt Trafalgar Square in Londen

"Hoeveel mensen kenden Sarina Wiegman voor deze zomer, de nederige heldin uit Den Haag", vraagt The Daily Mail zich na de EK-titel van Wiegmans Engeland af.

Een antwoord op die vraag is in dit stadium lastig te geven, maar ook niet meer zo relevant. Belangrijker is dat vandaag de dag vrijwel geheel voetbalminnend Engeland Wiegman kent. Daags na de gewonnen EK-finale wordt de 'nederige heldin' uitbundig toegejuicht op een volgepakt Trafalgar Square in Londen.

Daar vindt de huldiging van de Engelse voetbalploeg plaats. Duizenden supporters zetten de ploeg die na verlenging Duitsland met 2-1 versloeg en voor het eerst Europees kampioen werd in het zonnetje.

Wiegman loopt als eerste het podium op. "Wat fijn dat jullie er allemaal zijn", spreekt ze het publiek toe, gevolgd door complimenten voor de Engelse speelsters. "Ze zijn heel goede voetbalsters, heel goede mensen en vooral de wil om te winnen heeft de doorslag gegeven dit toernooi."

Huldiging van de Engelse voetbalploeg op Trafalgar Square

Op hun beurt laten de speelsters weten blij te zijn met de Nederlandse coach. "Zij was het ontbrekende ingrediënt dat Engeland zocht", aldus aanvoerster Leah Williamson. "Zij heeft ons samengebracht. Ze staat toe dat we onszelf zijn en jullie hebben ons zien genieten dit toernooi."

Kranten lovend

Ook de Engelse kranten hebben lovende woorden voor Wiegman. "Zij is de vrouw die geschiedenis heeft geschreven", aldus The Daily Mail. "Zij is de vrouw die voetbal naar huis heeft gebracht. Zij is de vrouw die dit land z'n eerste grote trofee heeft bezorgd sinds 1966. En ze was de kalmste vrouw in Wembley toen het laatste fluitsignaal klonk."

Vooral over haar wisselbeleid zijn de kranten te spreken. "Opnieuw bleken haar wissels cruciaal, want Ella Toone en Chloe Kelly scoorden allebei. Wiegman wist precies wat nodig was. Wat een genie!", is The Daily Mirror van mening.

Ook Oranje-spits Vivianne Miedema liet zich zien tussen de feestende Britse fans in Londen. Ze zijn erg zijn te spreken over Wiegman:

Oranje-spits Miedema tussen de Britse supporters bij huldiging in Londen, lovend over coach Wiegman

Sky Sports voegt daaraan toe: "Ze staat bekend om hoe ze eenheid creëert in een ploeg en ze maakte tijdens het toernooi uitstekend gebruik van de kracht van Engeland om ze naar ongekende hoogten te brengen."

Na het succes in Engeland, gaat Wiegman nu even terug naar haar familie in Nederland. "Even hallo zeggen en wat rust pakken." Snel daarna wacht alweer het volgende doel: "Kwalificeren voor het WK."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl