Met teruggekeerde Hegerberg verslaat Noorwegen EK-debutant Noord-Ierland: 4-1

EK: bekijk de samenvatting van Noorwegen - Noord-Ierland

Met de teruggekeerde vedette Ada Hegerberg in de ploeg is Noorwegen het EK prima gestart. Noord-Ierland kreeg in Southampton met 4-1 klop.

Hegerberg bedankte na het desastreus verlopen EK van vijf jaar geleden - geen punten, geen goals - voor de nationale ploeg na een conflict met de Noorse bond. Pas in aanloop naar de huidige eindronde besloot de inmiddels 26-jarige aanvalster weer voor haar land uit te willen komen.

Tegen debutant Noord-Ierland kreeg Hegerberg de eerste kans van de wedstrijd, maar Sarah McFadden verdedigde ijzersterk en voorkwam zo een zeker lijkend doelpunt.

Dat doelpunt kwam er alsnog, want de Noorse vrouwen waren vele malen sterker. Julie Blakstad schoot raak in de korte hoek en enkele minuten later verdubbelde Frida Maanum op aangeven van Hegerberg de marge, na een fout bij Noord-Ierland.

Ada Hegerberg

Caroline Graham Hansen, uitkomend voor FC Barcelona, maakte na een halfuur de 3-0 uit een penalty, na hands van Nadine Caldwell.

Kort na rust deed Noord-Ierland iets terug middels een kopbal van Julie Nelson, maar Noorwegen bleef de lakens uitdelen. Guro Reiten bepaalde uit een vrije trap de eindstand op 4-1, al had de score met iets meer precisie hoger kunnen uitvallen.

In dezelfde groep won gastland Engeland, gecoacht door Sarina Wiegman, woensdag al van Oostenrijk (1-0). Maandag treffen Noorwegen en Engeland elkaar in Brighton.