NOS Voetbal

Na zeperd volgt duel dat Oranjevrouwen niet wilden spelen: 'Sportieve bovenaan'

 • Pro Shots
  Dominique Janssen
 • Pro Shots
  Mark Parsons op de training van het Nederlands elftal

Strakke gezichten op de training van de Nederlandse voetbalvrouwen, in aanloop naar het WK-kwalificatieduel met Belarus van dinsdagavond. Na de dramatische nederlaag tegen Engeland in de voorbereiding op het EK, dat op 6 juli van start gaat, moet tegen Belarus het zelfvertrouwen weer worden opgekrikt.

"De belangrijkste taak op dit moment is samen blijven. We baalden van de uitslag, maar we hebben het een plekje gegeven en geanalyseerd samen", zegt Dominique Janssen, terugkijkend op de wedstrijd tegen Engeland.

'Puntjes op de i'

Dat het allemaal nog niet van een leien dakje gaat, baart de Oranje-international geen zorgen. "We hebben nog twee weken, daarin kan je de puntjes op de i zetten. We hebben flinke stappen gezet en het voelt steeds beter, tot dadelijk op het juiste moment alles goed staat. Daar heb ik vertrouwen in."

Bondscoach Mark Parsons trok na de zeperd algauw het boetekleed aan, maar ziet hoe zijn ploeg weer gemotiveerd op het veld staat. "Zaterdagochtend had iedereen hetzelfde gevoel, we zaten in hetzelfde schuitje. Dat maakt het een stuk makkelijk om vanuit daar vooruit te kijken", zegt Parsons.

"Anders ben je eerst je energie kwijt om iedereen weer bij elkaar te krijgen. Die stappen zijn al gezet, nu gaat het om de details en vooruitkijken", aldus de bondscoach.

Hoewel het EK op de deur klopt, hebben de Oranjevrouwen nog geen tijd om de pijlen op dat toernooi te richten. Na een kortstondig avontuur in Engeland, zijn de vrouwen weer even terug in Nederland voor de kwalificatiewedstrijd tegen Belarus en een oefenduel met Finland.

De inhaalwedstrijd tegen Belarus staat nog op de agenda omdat die in een eerder stadium niet doorging vanwege de oorlog in Oekraïne. Janssen: "Het is niet de meest ideale wedstrijd om te spelen, maar we doen het omdat we ons willen kwalificeren voor het WK."

Zonder volksliederen en publiek wordt het duel alsnog afgewerkt. "In eerste instantie wilden we niet spelen. Maar uiteindelijk staat sportieve aspect bovenaan, we willen niet daarom níét naar het WK gaan", aldus Janssen.

Nederland-Bulgarije en EK bij de NOS

Nederland-Bulgarije en de EK-duels van de Oranjevrouwen zijn te volgen via een livestream en liveblog op NOS.nl en in de NOS-app en op televisie. Bekijk hieronder de stand in de WK-kwalificatie, de voorbereiding op het EK en het programma van het EK voor Oranje.

 • NOS
  Stand in groep C van de WK-kwalificatie van de Oranjevrouwen
 • NOS
  Voorbereidingsprogramma van de Oranjevrouwen in aanloop naar het EK
 • NOS
  Programma van de Oranjevrouwen op het EK

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl