Marc Hirschi
NOS WielrennenAangepast

Corona verspreidt zich snel in peloton; ook ploeg Tourfavoriet Pogacar getroffen

Twee weken voor de start van de Tour de France wemelt het in het peloton van de coronagevallen. Ook UAE Emirates, de ploeg van tweevoudig winnaar en favoriet Tadej Pogacar, is door corona getroffen.

In de Ronde van Zwitserland mochten Marc Hirschi en Diego Ulissi niet meer van start gaan na een positieve test. Reden voor de ploeg om uit voorzorg de complete formatie terug te trekken.

In de Ronde van Slovenië, waar Pogacar tot de deelnemers behoort, bleek Mikkel Bjerg het virus onder de leden te hebben. Zijn kamergenoot Vegard Stake Laengen werd ook uit de koers gehaald.

Vooral raak in Ronde van Zwitserland

UAE Emirates is bij lange na niet de enige ploeg die te kampen heeft gekregen met coronagevallen. Donderdag trok Jumbo-Visma zich vanwege enkele coronagevallen al terug uit de Ronde van Zwitserland, terwijl er ook bij Ineos (vrijdag kwam daar Tom Pidcock bij) en DSM (onder anderen Cees Bol) positieve coronatesten waren.

Het mondkapje bij de huldiging van donderdag heeft Aleksandr Vlasov niet geholpen

Vrijdag bleken ook klassementsleider Aleksandr Vlasov en zijn Bora-ploeggenoot Anton Palzer de klos te zijn. Zij hebben de koers verlaten, net als hun EF Education-collega's Stefan Bissegger, Rigo Uran, High Catrthy en Alberto Bettiol.

Bahrain Victorious en Alpecin-Fenix hebben zich zelfs met de hele ploeg teruggetrokken uit de Zwitserse etappewedstrijd, die ondanks alle afstappers wel gewoon doorgaat.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl