1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
Getty Images
NOS WielrennenAangepast

Corona twee weken voor Tour terug in peloton: renners besmet bij Jumbo-Visma en DSM

Corona gaat weer rond in het peloton. De complete ploeg van Jumbo-Visma gaat niet meer van start in de vijfde etappe van de Ronde van Zwitserland. "Reden is dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen corona opnieuw in de ploeg is geslopen", meldt de Nederlandse wielerformatie.

En er zijn meer besmettingen. Ook Adam Yates van de Ineos-ploeg en drie DSM-renners testten positief.

Geen gevolgen short-list Tour

Jumbo-Visma maakt niet bekend wie er positief heeft getest. Koersdirecteur Olivier Senn van de Ronde van Zwitserland meldt dat de ploeg tegen hem heeft gezegd dat er vier renners besmet zijn geraakt.

"Vooralsnog heeft de situatie geen gevolgen voor de Tour de France-shortlist, al moeten daarbij de ontwikkelingen van de komende dagen uiteraard worden afgewacht", meldt Jumbo-Visma. De Ronde van Zwitserland is een belangrijke voorbereidingskoers voor de Tour, die op 1 juli van start gaat.

Richard Plugge, directeur van Jumbo-Visma, legt uit waarom hij geen enkel risico wil nemen:

Directeur Jumbo-Visma over corona in peloton: 'Willen geen enkel risico nemen'

Jumbo-Visma was met zeven renners actief in Zwitserland. De Amerikaanse klimmer Sepp Kuss stond zevende in het klassement. Ook Sam Oomen, Pascal Eenkhoorn, Robert Gesink, Mike Teunissen, Rohan Dennis en Timo Roosen behoorden tot de ploeg. Van hen waren Kuss en Dennis al geselecteerd voor de Tour. Andere renners als Gesink en Teunissen mochten ook nog hopen op deelname.

De belangrijkste renners van Jumbo-Visma reden niet in Zwitserland. Primoz Roglic, Wout van Aert, Jonas Vingegaard en Steven Kruijswijk waren ter voorbereiding op de Tour vorige week actief in het Critérium du Dauphiné.

Jumbo-Visma test zijn renners en stafleden nog steeds dagelijks op het coronavirus. Ook het gebruik van mondkapjes, luchtreinigingszuilen en eenpersoonskamers zijn bij het team nog steeds gemeengoed.

Meer positieve gevallen

Jumbo-Visma is niet de enige ploeg die een coronabesmetting heeft in de Ronde van Zwitserland. Ineos meldt dat kopman Adam Yates positief heeft getest en milde symptomen vertoont.

Bij de Nederlandse ploeg Team DSM heeft het coronavirus ook toegeslagen. Soren Kragh, Casper Phillip Pedersen en de Nederlander Cees Bol leverden vanochtend een positieve test in.

Ook Yevgeniy Fedorov (Astana), Gino Mäder, Hermann Pernsteiner (Bahrain-Victorious), Michael Gogl (Alpecin-Fenix) en Otto Vergaerde (Trek Segafredo) zijn niet van start gegaan. Mäder en Pernsteiner hebben volgens hun ploeg maagproblemen en uitdroging, van de andere renners is niet bekend wat de reden van hun opgave is.

Er zijn nog vier etappes te verrijden in Zwitserland. De Brit Stephen Williams van Bahrain-Victorious draagt momenteel de leiderstrui.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl