Barbara van Bergen op de slalom in Peking
NOS SportAangepast

Wekdienst Peking: Van Bergen sluit Spelen af met diskwalificatie, skiërs morgen nog

Het laatste onderdeel op de Paralympische Spelen van zitskiër Barbara van Bergen is uitgelopen op een teleurstelling. Bij de slalom reed de Nederlandse in haar eerste run niet om een poortje heen maar eroverheen waardoor ze gediskwalificeerd werd en daarmee uitgesloten van de tweede en beslissende run.

Het zijn voor de 'winterdebutant' niet helemaal haar Spelen. In totaal deed Van Bergen mee op vijf onderdelen: afdaling, Super G, supercombinatie, reuzenslalom en dus de slalom.

Ze kende een valse start door na een val op de afdaling niet te finishen en een dag later op de Super G nét naast het podium te grijpen. Gebrand om het beste uit zichzelf te halen ging de 43-jarige van start op de supercombinatie, maar ook daar haalde ze de finish niet.

'Niet mijn ding'

Zou het dan moeten gebeuren op de reuzenslalom? Het geluk was er niet voor Van Bergen, bij het derde poortje ging het mis. "Ik hoefde 'm alleen maar uit te skiën, maar ik bleef één bocht iets te lang staan", zei ze na afloop.

Over het laatste onderdeel, de slalom van vandaag, was ze al helder. "Dat is niet mijn ding, ik ga er gewoon proberen te knallen. Maar geen verwachtingen", aldus Van Bergen.

Bekijk in de video hieronder de race op de slalom van Van Bergen.

Zitskiër Van Bergen sluit Paralympische Spelen af met diskwalificatie op de slalom

Verder vandaag zien we geen Nederlanders meer in actie. Wel was er de strijd om goud in het curling tussen de regerend paralympisch kampioen China en Zweden. Het gastland was in de finale met 8-3 te sterk voor de Zweedse formatie.

Later vandaag, om 13.15 uur, wordt de ijshockeywedstrijd om de bronzen medaille gespeeld tussen China en Zuid-Korea. Ook die wedstrijd is te volgen via de livestream.

Mannen sluiten af met slalom

Op de slotdag, zondag 13 maart, komen de Nederlandse mannen nog in actie. Dan zien we Jeroen Kampschreur, Niels de Langen, Floris Meijer en Jeffrey Stuut voor het laatst afdalen van de pistes in Peking. Ook voor hen is de slalom het laatste onderdeel.

Of de mannen op de laatste dag van de Spelen nog de Nederlandse eer hoog kunnen houden door de prijzenkast nog wat aan te vullen, is nog maar de vraag. Op de WK in Lillehammer, de laatste krachtmeting voor de Spelen, pakte de Noor Jesper Pedersen namelijk het goud. De Langen greep het brons.

Ook nu op de Winterspelen in Peking heerst Pedersen in het alpineskiën met drie keer goud (Super G, supercombinatie en reuzenslalom) en een keer zilver (afdaling).

Advertentie via Ster.nl