NOS Nieuws

In opspraak geraakte Van Drimmelen uit D66 gezet, biedt excuses aan

D66'er Frans van Drimmelen, die in opspraak was geraakt, stapt onder grote druk uit de partij, meldt hij aan het AD. Hij was beschuldigd van het stalken en bedreigen van een vrouwelijke D66-medewerker.

Het partijbestuur laat weten dat Van Drimmelen met klem is gevraagd om zijn lidmaatschap op te zeggen en dat zijn aanwezigheid op partijbijeenkomsten niet langer gewenst is. Ook kan hij in de toekomst geen lid meer worden van D66.

Van Drimmelen meldt zelf in de verklaring aan het AD dat hij zich terugtrekt uit zijn advies- en lobbykantoor en dat hij al zijn maatschappelijke functies neerlegt. Daarnaast trekt hij zich volledig terug uit het openbare leven.

Frans van Drimmelen

Ook betuigt hij spijt aan de vrouw, met wie hij een relatie had. Hij schrijft dat hij na het verbreken van de relatie "verschillende domme dingen" heeft gedaan.

Maandag eisten enkele honderden D66-leden opening van zaken over de rol van de partijtop bij het verborgen houden van het grensoverschrijdend gedrag van een partijprominent. Dat gebeurde na berichtgeving in De Volkskrant.

Naar aanleiding daarvan legde Van Drimmelen eergisteren al het werk op zijn advies- en lobbykantoor neer. D66 beloofde toen naar aanleiding van de open brief van de D66-leden vrijdag met conclusies over de zaak te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl