NOS Sport

Ook vrouwen zorgen voor spektakel op Zandvoort met spannende race in W Series

Powell houdt grote concurrent Chadwick achter zich bij W Series Zandvoort

Als de race in de W Series een voorbode is van wat de fans zondag tijdens de Formule 1 Grand Prix van Nederland te wachten staat, mogen ze zich verheugen op een enerverende dag op het circuit van Zandvoort.

Er werden fraaie duels uitgevochten op het gerenoveerde parcours, waar het volgens de kenners moeilijk is om elkaar in te halen.

Alice Powell won uiteindelijk de wedstrijd, door haar grote concurrent Jamie Chadwick achter zich te houden. De twee coureurs staan nu met een gelijk aantal punten bovenaan het klassement.

Met Beitske Visser was er ook een Nederlandse deelneemster, maar ze ondervond nog de naweeën van een harde crash vorige week op het circuit van Spa. Ze kreeg toestemming van de artsen om in haar auto te stappen, om vooral ook te genieten van de entourage.

Visser voorspelde al de pijn te moeten verbijten, meer dan een twaalfde plaats zat er voor haar onder de huidige omstandigheden niet in.

Coureurs genieten op Zandvoort

Eerder op de dag kolkte de oranjezee op Zandvoort al na de poleposition voor Max Verstappen, die na een perfecte kwalificatiesessie WK-leider Lewis Hamilton nipt voorbleef. Bij een zege zondag neemt Verstappen de leiding over.

Ook de coureurs uit de koningsklasse van de autosport waren na afloop lyrisch over het circuit. "Ik denk niet dat ik ooit zo heb genoten van een rondje racen", zei Hamilton zelfs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl