Beitske Visser in actie op het circuit van Silverstone
NOS Sport

Visser pakt haar eerste punten in W Series met zesde plaats op Silverstone

Alice Powell heeft voor haar thuispubliek de derde race van de W Series op haar naam geschreven. Beitske Visser vertrok vanaf P4, maar viel na een matige start terug naar de zevende plaats. Ze finishte uiteindelijk als zesde na een mooie inhaalactie en pakte daarmee haar eerste punten dit seizoen.

De eerste twee races van het seizoen verliepen ook al niet soepel voor Visser, met een dertiende plaats in de openingsrace en een elfde plaats in de tweede race.

Herstel na foutje

Op het circuit van Silverstone startte de Britse Powell zaterdag vanaf poleposition, maar ze verloor bij de start haar leidende positie meteen aan Fabienne Wohlwend uit Liechtenstein.

Na een neutralisatie - de auto van Miki Koyama moest worden weggesleept met pech - kon Powell toch orde op zaken stellen. Door een remfoutje van Wohlwend kon de Britse haar concurrente voorbij. Powells leidende positie en de overwinning kwamen daarna niet meer in gevaar.

Powell, die eind juni ook al de snelste was in de openingsrace, nam dankzij haar tweede overwinning dit seizoen de leidende positie in het klassement over van haar landgenote Jamie Chadwick. Titelverdedigster Chadwick, de winnares van de tweede race, eindigde nu als derde achter Wohlwend.

Over twee weken staat de vierde race van de W Series op het programma, in Hongarije.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl