Jamie Chadwick viert haar zege op de Red Bull Ring
NOS Sport

Chadwick oppermachtig in Oostenrijk, Visser blijft staan bij start

Jamie Chadwick heeft de tweede race van de W Series met groot vertoon van macht op haar naam geschreven. Op de Red Bull Ring in Oostenrijk startte de Britse vanaf poleposition en gaf ze haar leidende positie de hele race niet uit handen.

Regerend kampioene Chadwick was op vrijdag ook al de snelste in de kwalificatie. De Nederlandse Beitske Visser zette daar de tweede tijd neer.

Waar Chadwick bij de race op zaterdag optimaal profiteerde van haar sterke startpositie, ging het bij Visser helemaal mis. Haar motor sloeg af waardoor ze niet van haar plek kwam. Pas toen ze voorbijgesneld was door bijna het hele veld, kreeg ze de gang in haar bolide.

Chadwick was op dat moment al lang en breed vertrokken en zag haar leidende positie niet meer in gevaar komen. Ze zette ook de snelste raceronde neer wat haar een extra punt opleverde voor het kampioenschap. Visser eindigde uiteindelijk als elfde.

Dankzij haar zege is Chadwick de nieuwe leider in de strijd om het kampioenschap. Visser, die bij de openingsrace van vorige week spinde en als dertiende eindigde, heeft nog geen punten behaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl